• Ostanite doma

U PROJEKT "DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE" GRAD S MINISTARSTVOM OBITELJI ULOŽIO 550 TISUĆA KUNA

dnevniboravk.jpg.jpgGradonačelnik dr. Mirko Duspara s dogradonačelnicom dr. Željkom Krištof i suradnicima posjetio je brodsku udrugu Matice umirovljenika Hrvatske budući da se Grad susreće s problemom potpisivanja ugovora koji iz nepoznatih razloga  blokiraju dvojica čelnika ove Udruge – predsjednik Petar Katalinić i tajnik Josip Dokuzović.
Iz nepoznatih razloga gradonačelnika nisu dočekali predsjednik i tajnik brodske Udruge MUH-e i nisu bili nazočni susretu s umirovljenicima i predstavnicima brojnih umirovljeničkih sekcija.
Prošle je godine Grad Slavonski Brod u dogovoru s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ugovorio sprovođenje programa  »Dnevni boravak za starije osobe« i u Slavonskom Brodu i u uređenje prostora Matice umirovljenika u Lopašićevoj ulici uložio zajedno s Ministarstvom 550 tisuća kuna.
Kao partner u izvedbi ovog projekta odabrana je Udruga Matice umirovljenika koja je s Gradom potpisala i sporazum o realizaciji ovog projekta kao preddokument potpisivanju ugovora.
Unatoč brojnim usmenim, telefonskim i pismenim zahtjevima, vodeći ljudi brodske Matice umirovljenika,gospoda Petar Katalinić i Josip Dokuzović ,oglušili su se da predoče potrebnu dokumentaciju kako bi se program pod nazivom »Dnevni boravak za starije osobe« ostvario i s pravne strane potpisao ugovor.
Zbog osnovane sumnje u nepravilnosti poslovanja i davanja neistinitih izjava prilikom dogovora o provođenju ovog projekta, Grad će se obratiti nadležnim institucijama: Vladinom Uredu za udruge, Državnom inspektoratu i županijskim službama kako bi u skladu sa zakonom pokrenule postupak sazivanja skupštine brodske Udruge »Matice umirovljenika Hrvatske« i utvrdile prave činjenice u vezi poslovanja te udruge.
Izražavajući žaljenje što je ovaj hvalevrijedan zajednički projekt Grada i Ministarstva zapeo u samoj zavaršnici, gradonačelnik Duspara izrazio je nadu da će se nastali problem ipak razriješiti s čelnicima brodske Udruge MUH, a u protivnom zatražit će se pomoć  nadležnih institucija.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti U PROJEKT "DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE" GRAD S MINISTARSTVOM OBITELJI ULOŽIO 550 TISUĆA KUNA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.