U PROJEKT "DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE" GRAD S MINISTARSTVOM OBITELJI ULOŽIO 550 TISUĆA KUNA

Objavljeno: 16. travnja 2009.
dnevniboravk.jpg.jpgGradonačelnik dr. Mirko Duspara s dogradonačelnicom dr. Željkom Krištof i suradnicima posjetio je brodsku udrugu Matice umirovljenika Hrvatske budući da se Grad susreće s problemom potpisivanja ugovora koji iz nepoznatih razloga  blokiraju dvojica čelnika ove Udruge – predsjednik Petar Katalinić i tajnik Josip Dokuzović.
Iz nepoznatih razloga gradonačelnika nisu dočekali predsjednik i tajnik brodske Udruge MUH-e i nisu bili nazočni susretu s umirovljenicima i predstavnicima brojnih umirovljeničkih sekcija.
Prošle je godine Grad Slavonski Brod u dogovoru s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ugovorio sprovođenje programa  »Dnevni boravak za starije osobe« i u Slavonskom Brodu i u uređenje prostora Matice umirovljenika u Lopašićevoj ulici uložio zajedno s Ministarstvom 550 tisuća kuna.
Kao partner u izvedbi ovog projekta odabrana je Udruga Matice umirovljenika koja je s Gradom potpisala i sporazum o realizaciji ovog projekta kao preddokument potpisivanju ugovora.
Unatoč brojnim usmenim, telefonskim i pismenim zahtjevima, vodeći ljudi brodske Matice umirovljenika,gospoda Petar Katalinić i Josip Dokuzović ,oglušili su se da predoče potrebnu dokumentaciju kako bi se program pod nazivom »Dnevni boravak za starije osobe« ostvario i s pravne strane potpisao ugovor.
Zbog osnovane sumnje u nepravilnosti poslovanja i davanja neistinitih izjava prilikom dogovora o provođenju ovog projekta, Grad će se obratiti nadležnim institucijama: Vladinom Uredu za udruge, Državnom inspektoratu i županijskim službama kako bi u skladu sa zakonom pokrenule postupak sazivanja skupštine brodske Udruge »Matice umirovljenika Hrvatske« i utvrdile prave činjenice u vezi poslovanja te udruge.
Izražavajući žaljenje što je ovaj hvalevrijedan zajednički projekt Grada i Ministarstva zapeo u samoj zavaršnici, gradonačelnik Duspara izrazio je nadu da će se nastali problem ipak razriješiti s čelnicima brodske Udruge MUH, a u protivnom zatražit će se pomoć  nadležnih institucija.