U čast svetom Ivanu Nepomuku zapaljen Ivanjski krijes

NASLOVNA

Tradicionalnim paljenjem krijesa, u čast blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Slavonskoga Broda, večeras su na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić započele Ivanjske svečanosti. Okružen povorkom članova Folklornog ansambla Broda sa zapaljenim bakljama, veliki Ivanjski krijes na brodskom Korzu zapalio je gradonačelnik Mirko Duspara te je tom prilikom sugrađankama i sugrađanima uputio blagdansku čestitku.

Prije više od dvadeset godina započeta je i vraćena stara brodska tradiciju kojom se štovao sveti Ivan Nepomuk, zaštitnik gradova uz rijeke, a u sklopu koje su se Brođani kroz povijest dobro zabavljali, priređivale koncerte, proslave i parade na Savi.

U blagdanskom glazbenom programu na Korzu nastupili su članovi Brodskog tamburaškog orkestra, Brodskog harmonikaškog orkestra „Bela pl. Panthy", vokalnog sastava „Ad astra“ i Hrvatskog pjevačkog društva „Davor.“ U Ivanjskoj povorci sudjelovale su  mažoretkinje Brodskog plesnog studija „Cascavela“,  Limena glazba „Željezničar“ i članovi Folklornog ansambla Broda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti U čast svetom Ivanu Nepomuku zapaljen Ivanjski krijes

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.