Otvorena izložba „Simfonija željeznog bata“ povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja

NASLOVNA resize

Povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja u Likovnom salonu „Vladimir Becić“ otvorena je izložba „Simfonija željeznog bata“ Mladena Mikulina prepoznatljivog i istaknutog po radu u mediju željeza, a koji se kroz svoj kiparski rad na više načina povezao s gradom Slavonskim Brodom.

Na prvoj samostalnoj izložbi u Slavonskom Brodu od jučer su izložene reprezentativne i antologijske skulpture iz umjetnikova opusa: „Dali“, „Balerina“, „Sakralno oko“, „Sokol“, „svjetovno oko“ te posmrtna maska Jim Morrisona frontmena grupe „The Doors“ koju kipar Mladen Mikulin namjerava postaviti na pjevačev nadgrobni spomenik u Parizu. Ravnateljica Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda, Romana Tekić, istaknula je kako široj javnosti i nije baš poznato da je Mladen Mikulin izradio još 1981. godine, prije upisa na Likovnu akademiju, kamenu bistu poznatog glazbenika Jima Morrisona, koja je uz dopuštenje konzervatora bila postavljena u pariškom groblju Pere Lachaise.

Poglede Brođana svojom veličinom i medijem inoxa i željeza od kojih su izrađene, privukle su na ulazu u Likovni salon i postavljene skulpture „Krleža“ i „Golubica“. Atmosferu otvorenja uljepšao je glazbeni trio izvodeći poznate note rock grupe „The Doors“ kako je i bilo prigodno s obzirom na spone i veze koje je Mladen Mikulin svojim umjetničkim djelovanjem izgradio prema liku Jima Morrisona.

Autor skulptura koji je i osobno bio nazočan otvorenju izložbe, diplomirao je u kiparstvo u klasi Branka Ružića, dobitnik je više nagrada i priznanja za kiparstvo te je  sudjelovao je na skupnim i samostalnim izložbama u domovini i inozemstvu. Kao najmlađi kipar bio je uvršten u veliku izložbu „Tisuću godina hrvatskog kiparstva“ u zagrebačkom Muzejsko-galerijskom prostoru. Njegov „Čovjek s kotačem“ dio je stalnog postava Galerije „Ružić“, a na rodnoj kući Dragutina Tadijanovića u Rastušju postavljena je njegov rad spomen-ploča s portretom našeg akademika.

U ime Grada Slavonskog Broda izložbu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, a svi građani izložbu će moći posjetiti do 1. rujna 2018.  koja će dotad biti otvorena.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Otvorena izložba „Simfonija željeznog bata“ povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.