POTPISAN UGOVOR SA STROJARSKIM FAKULTETOM O KORIŠTENJU OBJEKTA NA KORZU

strfakugovor.jpg.jpgDanas je u prostorijama Strojarskog fakulteta u Gundulićevoj ulici
gradonačelnik dr Mirko Duspara u ime Gradskog poglavarstva kao vlasnika zgrade i zemljišta na Korzu potpisao ugovor s dekanom Strojarskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku dr Ivanom Samardžićem o korištenju zgrade na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić.
Tom prigodom, danas je trebao biti potpisan i povijesni Sporazum između Grada i Strojarskog fakulteta te Veleučilišta Slavonski Brod kojima je Gradsko poglavarstvo  stvorilo temelje za pripremu darovnog ugovora kojim će nakon 47 godina Strojarski fakultet dobiti vlastito zemljište na lokaciji u Gundulićevoj ulici.
ODGOĐEN POTPIS SPORAZUMA O DARIVANJU ZEMLJIŠTA
No, unatoč dobrim namjerama Grada Slavonskog Broda da danas potpiše sporazum o darivanju zamljišta Veleučilištu u Slavonskom Brodu zajedno sa Strojarskim fakultetom, u posljednjem trenutku prof. Suzana Bilić-Vardić, članica Upravnog vijeća Veleučilišta i saborska zastupnica HDZ-a, oboljela je i otkazala dolazak na sjednicu Upravnog vijeća čime je izgubljen kvorum. Iako je od strane predstavnika Veleučilišta i Sveučilišta na jutrošnjoj koordinaciji prihvaćena pravna forma sporazuma čekala se samo formalna potvrda Upravnog vijeća Veleučilišta.
Nažalost, zbog izostanka saborske zastupnice Suzane Bilić-Vardić Vijeće se nije sastalo pa je predsjednica UV dr Gordana Kralik, rektorica Sveučilišta u Osijeku, nepotrebno došla iz Osijeka kao i profesor Vladimir Ljubanović te su razočano otišli natrag.
Da li je saborskoj zastupnici ovoga grada i članovima HDZ-a bilo važnije slikanje uz premijera na otvaranju autoceste ili grad Slavonski Brod vide kao grad neznanja, to prepuštavamo na prosudbu javnosti.
Današnje potpisivanje sporazuma trebalo je biti povijesni trenutak koji će se, nadamo se, ipak uskoro ostvariti kada pojedinci poput članova Upravnog vijeća Suzane Bilić-Vardić i Šime Đurđevića budu shvatili da su u funkciji građana i razvoja grada, a ne u funkciji manipulacije.
Svečanom potpisivanju ugovora bili su uz članove Gradskog poglavarstva nazočni profesori i nastavnici Strojarskog fakulteta te dekan brodskog Veleučilišta doc dr Antun Stoić.

strafakdusp1.jpg.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti POTPISAN UGOVOR SA STROJARSKIM FAKULTETOM O KORIŠTENJU OBJEKTA NA KORZU

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.