Ispis

revizijabudainka.jpg.jpgOSVRT GRADSKE UPRAVE NA TEKST: "DUSPARIN PUTUJUĆI CIRKUS-NEUSPJELI POKUŠAJ ZA PRAVDANJE OBEĆANOG, A NEOSTVARENOG"

Svakom građaninu Repubike Hrvatske jasno je da predizborna kampanja svakoga premijera, župana i gradonačelnika traje 4 godine. Gradsko poglavarstvo i Mirko Duspara jedini su u povijesti ovoga grada predstavili građanima projekte koje je Gradsko poglavarstvo unatoč opstrukcijama završilo ili pokrenulo određene projekte. Ako HDZ smatra transparentno podnošenje računa građanima predizbornom kampanjom, neka tako bude za njih.
Gradsko poglavarstvo smatra vrijeđanjem svih zaposlenih kao tima u osporavanju revizije koju podnosi gradonačelnik. Pomalo je, usudili bismo se reći, jeftino i smiješno što HDZ  u anketi aktualnih projekta navodi projekte Gradske uprave i upravo se oni  kite radom drugih. Bilo bi žalosno kada bi svojim zadatkom, a ne radnom obvezom, članovi Gradskog poglavarstva i direktori gradskih tvrtki morali biti nazočni prezentacijama gradonačelnika.
Nakon gore navedenog čini nam se da HDZ –ovci u „Dusparinom putujućem cirkusu“ ispadaju klauni koji nemaju ništa pametno za reći,  već komentiraju ono što građani hvale i podržavaju.
Kao još jedna opstrukcija u planovima grada i ovog Poglavarstva i danas je sramotno otkazivanje Upravnog vijeća Veleučilišta nedolaskom HDZ-ovih saborskih zastupnika Suzane Bilić Vardić i Šime Đurđevića, koji su, nažalost, svoju klaunovsku točku morali odigrati, ali to nije niti neće poremetiti namjere Grada Slavonskog Broda da pruži punu potporu Sveučilištu i Veleučilištu, ako oni to budu željeli. Sada smo svjedoci HDZ-ovog kopiranja Gradske uprave, petkom u Posavskoj Hrvatskoj, a možda će to isto biti sa zemljom za Veleučilište.

KOMENTAR ZAMJENICE GRADONAČELNIKA dr. Željke Krištof:

-Dragovoljno pristajem biti dio „cirkusa“ kojeg podržavaju građani našeg lijepog i čestitog grada, jer oni su nas izabrali, a ne neke perkovačke ruralne i ine sredine koje uporno žele biti grad, ali imati stadion ne znači imati pamet i prepoznati potrebu građanske sredine za kulturom i napretkom.
Nikada grad nije težio primitivizmu, a neće niti sada. Idemo naprijed s našim građanima, a „seljacima“ ostavljamo da uživaju u seljačkom (čitaj:perkovačkom) mentalitetu.

Neka se „cirkus“ nastavi za dobrobit građana.