• Ostanite doma

Nabavom potrebne opreme e-Dnevnici omogućeni u svim gradskim osnovnim školama

IMG 1258Kako bi se u svim gradskim osnovnim školama omogućili što kvalitetniji uvjeti održavanja nastave, početkom nove školske godine Grad Slavonski Brod je financirao radove na mrežnoj infrastrukturi u preostale četiri gradske osnovne škole u kojima do sada nisu bili uvedeni e-Dnevnici; OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“, OŠ „Vladimir Nazor“, OŠ „Blaž Tadijanović“ i OŠ „Bogoslav Šulek“.Tako je financirana nabava 64 prijenosna računala i 182 tokena za svakog nastavnika koji koristi aplikaciju za e-dnevnike putem Carneta, kako bi se početkom nove školske godine i u ove četiri gradske osnovne škole uveli e-Dnevnici. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi oko 130.000,00 kuna.

Ovo je samo nastavak ulaganja Grada u stvaranje što boljih uvjeta obrazovanja za učenike gradskih osnovnih škola. Podsjetimo, kako bi se poboljšao pedagoški standard te kako bi se unaprijedili uvjeti informatičkog obrazovanja osnovnoškolaca prošle godine informatičke učionice svih gradskih osnovnih škola su opremljene novim računalima. Kako bi se potaknula navika čitanja kod osnovnoškolaca te kako bi se osiguralo da sve školske knjižnice imaju potpunu knjižničnu građu, Grad je u istom razdoblju osigurao i ukupno 4069 novih knjiga za lektiru za sve osnovne škole.

Ove godine gradske osnovne škole su opremljene i interaktivnim pločama koje unaprjeđuju nastavu i omogućuje učenicima lakše savladavanje složenijeg gradiva. Grad je tako financirao nabavu ukupno 18 interaktivnih ploča, po dvije za svaku osnovnu školu, potrebnih širokokutnih projektora te MozaBook edukativnih software. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi 213.750,00 kuna. 

Kada je riječ o mjerama i programima pomoći učenicima i njihovim roditeljima, Grad i ove godine sufinancira kupovinu udžbenika za gradske osnovnoškolce. Tako pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika ostvaruju korisnici doplatka za djecu s prebivalištem na području Grada Slavonskog Broda, a koji to pravo ne mogu ostvariti po drugom osnovu. Zahtjevi se mogu podnijeti do 15. rujna 2018. godine. Udžbenici se sufinanciraju u iznosu od 300,00 kuna za učenike I-IV.razreda, te s iznosom od 600,00 kuna za učenike od V-VIII.razreda. Proračunom za ovu godinu za sufinanciranje nabave knjiga predviđen je iznos od 1,1 milijun kuna.

Tijekom posljednjih 13 godina u Slavonskom Brodu su nadograđene 2 gradske osnovne škole, izgrađene 4 moderne školske-sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva su uložena i u energetsku obnovu škola. Ukupna vrijednost ovih projekata je 62 milijuna kuna. Nedavno je raspisan i natječaj za radove na izgradnji i opremanju dvodijelne školsko-sportske dvorane najveće gradske osnovne škole „Bogoslav Šulek“ površine 1.500 m2 i procijenjene vrijednosti 8,7 milijuna kuna.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Nabavom potrebne opreme e-Dnevnici omogućeni u svim gradskim osnovnim školama

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.