Potpisani ugovori s novim korisnicima gradskih stanova za mlade obitelji

IMG 1440 resize

Još tri mlade brodske obitelji uskoro će useliti u gradske stanove u Ulici Vida Došena. Danas su u Velikoj vijećnici potpisani ugovori o najmu ovih gradskih stanova, a Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način. U dvije zgrade u Ulici Vida Došena tako se danas nalazi ukupno 12 gradskih stanova predviđenih za najam. Cijena najamnine za dvosobne stanove površine 49,29 m2 iznosi 920,00 kuna, a za trosobne stanove površine 59,89 m2 1.100,00 kuna. Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat- razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji. 

Ugovor o najmu stana sklapa se na razdoblje od 5 godina, nakon čega se može produžiti na isto razdoblje. Ukoliko se mlade obitelji nakon nekog vremena odluče otkupiti gradski stan, sva uplaćena najamnina umanjuje se od kupoprodajne cijene stana. Kako je na današnjem potpisivanju ugovora naglasio gradonačelnik Mirko Duspara, Grad na ovaj način pomaže mladima da dugoročno riješe svoje stambeno pitanje, pri čemu se ne obračunava nikakva kamata od strane Grada, niti mladi moraju ulaziti u kreditno zaduženje.

Izgradnja novih stanova za mlade obitelji nastavlja se i u ovoj godini, a u tijeku je postupak nabave za izgradnju još dvije stambene zgrade, koje će se nalaziti uz već postojeće zgrade s gradskim stanovima u Ulici Vida Došena, procijenjene vrijednosti 3,6 milijuna kuna. U dvije nove zgrade također će se nalazit ukupno 12 stanova predviđenih za najam; 6 trosobnih površine 58,89 m2 te 6 dvosobnih površine 49,29 m2.

Uz gradske stanove za najam te gradska zemljišta na kojima mlade obitelji mogu graditi obiteljske kuće, gradonačelnik je istaknuo kako Grad od ove godine provodi i druge mjere kojima se nastoji potaknuti pozitivne demografske trendove i privući mlade i iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog broda.
Tako je Slavonski Brod jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji roditelje daruje potrebnom opremom za prvo dijete u vrijednosti od 5.000 kuna, a ove godine je dodatno povećan i iznos jednokratnih naknada za novorođenčad ( 2.500 kuna za prvo dijete, 3.000 kuna za drugo te 5.000 kuna za treće i svako iduće dijete). Mjera se do sada pokazala kao zaista korisna pomoć svim budućim roditeljima, a od početka godine ovakvu pomoć za dijete primila je 131 brodska obitelj.
Kroz ovu mjeru nastoji se omogućiti jednake uvjete na početku života svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, a za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima ove je godine proračunom predviđen iznos od 1,1 milijun kuna. Uz jednokratne naknade za novorođenčad, ukupan iznos sredstava planiranih proračunom za provođenje ovih mjera iznosi 2,6 milijuna kuna.

„Bolje uvjete života za mlade obitelji stvaramo i kroz ulaganja u područje predškolskog odgoja i osnovnog školstva, zato jer želimo da roditelji budu zadovoljni uvjetima koja njihova djeca imaju u gradskim školama i vrtićima. Upravo iz tog razloga smo u posljednjih osam godina samo za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojili preko 25 milijuna kuna. Do sada je na području Slavonskog Broda izgrađeno preko 3.000 kvadrata novog vrtićkog prostora, a energetski je obnovljeno pet dječjih vrtića. U tijeku su radovi na dva objekta za predškolski odgoj, nakon čega će svi vrtići u Slavonskom Brodu biti energetski obnovljeni“- naglasio je gradonačelnik te je dodao kako uz to Grad sufinancira i program produženog boravka i prehranu u gradskim osnovnim školama, kupnju udžbenika te prijevoz učenika na području Slavonskog Broda.

Kroz sve ove mjere, programe i projekte nastoji se pomoći obiteljima, smanjiti im troškove u rješavanju najvažnijih životnih pitanja te pokazati kako mogu računati na pomoć Grada.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Potpisani ugovori s novim korisnicima gradskih stanova za mlade obitelji

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.