Početak pedagoške godine u obnovljenoj "Trnoružici" i napredak radova na dječjem vrtiću "Maslačak"

IMG 2195

Početak tjedna obilježio je i novu pedagošku godinu za polaznike gradskih dječjih vrtića među kojima je i novoobnovljena „Trnoružica“. Polaznici Trnoružice sada borave u energetski obnovljenom prostoru gdje je postavljena toplinska izolacija podova, zidova i stropova, novi prozori i rasvjetna tijela te podovi i sanitarni čvorovi. Osim radova obnove nastojalo se očuvati i prepoznatljiv izgled ovog gradskog dječjeg vrtića te su izvedeni radovi na elementima pročelja zgrade. Vrijednost ovog projekta,  koji je mališanima omogućio bolje uvjete predškolskog odgoja, iznosi 1.541.911,23 kuna, od čega je 497.859,54 kuna sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na drugoj strani grada napreduje i energetska obnova Dječjeg vrtića „Maslačak“ u sklopu koje se izvode radovi na toplinskoj izolaciji zidova, stropova, podova i krova, zamjena vanjske stolarije, izgradnja solarnog kolektorskog sustava za podršku sustavu grijanja, izgradnja energetski učinkovitog sustava hlađenja, radovi na kotlovnici, a postojeća unutarnja rasvjeta zamijenit će se novom. Trenutno se izvode radovi na toplinskoj izolaciji podova te zaštite od oborinskih voda. Grad Slavonski Brod prijavio je projekt obnove vrtića na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.011.541,37 kuna, od čega je EU sufinanciranje 551.859,28 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Dovršetkom radova na „Maslačku“ svi gradski dječji vrtići bit će obnovljeni. Kako bi se polaznicima gradskih dječjih vrtića omogućili što bolji uvjeti predškolskog odgoja u posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna. Uz obnovu postojećih, tako su do danas izgrađena tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta.

Kako izgleda uređeni prostor Dječjeg vrtića „Trnoružica“ te kako napreduju radovi na dječjem vrtiću „Maslačak“ možete vidjeti u priloženoj foto galeriji.

http://www.strukturnifondovi.hr/

 

Sadržaj ove vijesti isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.

mt_ignore

Europska unija

Zajedno do fondova EU

projekti fondova

Korisnik

mt_ignore
Grad Slavonski Brod

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Početak pedagoške godine u obnovljenoj "Trnoružici" i napredak radova na dječjem vrtiću "Maslačak"

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.