Foto galerija: napreduje rekonstrukcija Zagrebačke ulice

Objavljeno: 05. rujna 2018.

IMG 2258

Napreduje rekonstrukcija jedne od najdužih gradskih prometnica- Zagrebačke ulice. Naime, sredinom kolovoza započeli su radovi u vrijednosti od 9,4 milijuna kuna koji obuhvaćaju cestu, nogostupe i javnu rasvjetu te izgradnju biciklističke staze na dijelu od Splitske ulice do Ulice Bečic. Podsjetimo, prema Ugovoru o financiranju ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta Gradu Slavonskom Brodu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 7,5  milijuna kuna, a projekt je bio prijavljen kroz mjeru 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Kada je riječ o ostalim lokacijama obuhvaćenim ovogodišnjim programom gradnje, nove pješačke staze danas imaju Moslavačka ulica, Slavonska ulica, Ulica Matije Gupca, Ulica Josipa Jurja Strossmayera te Budakova ulica i Ulica sv. Lovre koje su, uz pješačku, dobile i novu biciklistička staza.

U tijeku su radovi i na izgradnji pješačkih staza u Ulici don Ive Prodana, na istočnoj strani Ulice Vatroslava Jagića, u Primorskoj ulici te u Aleji Miroslava Krleže koja će, uz stazu, dobiti i nova parkirna mjesta u blizini OŠ"Bogoslav Šulek". Uskoro će započeti izgradnja pješačkih staza u Ulici Ivana Gundulića i na Naselju Mikrorajon (kod samoposluge).

Kako izgledaju radovi u Zagrebačkoj ulici možete vidjeti u priloženoj foto galeriji.

IMG_2250.JPG IMG_2251.JPG IMG_2255.JPG

IMG_2256.JPG IMG_2258.JPG IMG_2266.JPG