Održana 9. sjednica Gradskog vijeća

gradska uprava cvijece
 

Danas je u Velikoj vijećnici održana 9. Sjednica Gradskog vijeća, odnosno četvrta ovogodišnja sjednica na kojoj se raspravljalo o 14 točaka dnevnog reda.

Sjednica je otvorena pitanjima gradskih vijećnika u okviru Aktualnog prijepodneva među kojima su se ona prva primjerice odnosila na planove za uređenje rodne kuće Đure Đakovića, na što je gradonačelnik Mirko Duspara podsjetio da je projekt kandidiran, a dinamika dalje ovisi o Ministarstvu kulture u čijoj je to nadležnosti. Podsjetimo da je za projekt Gradsko vijeće još na prošloj osmoj sjednici jednoglasno usvojilo prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja  „Rekonstrukcija-obnova rodne kuće Đuro Đaković“ kroz mjeru 07 iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020.

Nadalje vijećnike je zanimalo što je s koncesijom za javni gradski prijevoz te iz kojih će se izvora graditi nogometni stadion kraj Save, na što je odgovoreno da će se za koncesiju raspisati novi natječaj, a da će se stadion graditi iz gradskih sredstava s obzirom da Europska unija ne financira izgradnju stadiona niti u drugim europskim gradovima. Jedno od pitanja se odnosilo i na projekt širokopojasnog interneta za kojeg je provedena i javna rasprava, na što je gradonačelnik odgovorio da se trenutačno čeka na raspisivanje poziva za koje ponovo kasni objava te će se projekt prijaviti čim bude objavljen i poziv.

Poseban interes kod vijećnika bio je za projekte koji su financirani iz EU fondova pa je jedno od pitanja bilo kada će se započeti s realizacijom projekta Kuće tambure vrijednog oko 23 milijuna kuna, na što su vijećnici informirani da je projekt već bio na prethodnom savjetovanju, natječaj je pripremljen, a da će se Ugovor potpisati ovih dana čim stigne u Gradsku upravu. Isto tako, gradonačelnik je u odgovoru na pitanje i nezadovoljstvo pojedinih vijećnika o nedostatnom povlačenju sredstava iz EU fondova, naveo sve aktualne projekte koji su sufinancirani ili se financiraju iz europskih fondova u bespovratnim sredstvima u iznosu od 68 milijuna kuna. Pregled aktualnih EU projekata javno je objavljen na internetskoj stranici Grada. Na pitanje vijećnika o gradskim stanovima za mlade, gradonačelnik je odgovorio da je taj projekt dobro osmišljen te da će se nastaviti s njegovom realizacijom jer zainteresiranih mladih obitelji ima. Podsjetio je i na gradski projekt za osnivanje prava građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima za mlade uz mogućnost otkupa.

Nakon pitanja gradskih vijećnika prešlo se na dnevni red sjednice na kojoj su predstavljena Izvješća o radu i financijska izvješća trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje  siječanj – lipanj 2018. godine gdje su prisutni direktori društava odgovarali su na pitanja vijećnika vezano za izvješća. Tako je prvo usvojeno Izvješće Brod-plina d.o.o., potom izvješća Vodovod d.o.o, Komunalac d.o.o., Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda d.o.o., za Brod-turist d.o.o., a nije usvojeno izvješće za Posavsku Hrvatski d.o.o. i Lasicu d.o.o.

Nadalje, usvojena su Izvješća o radu i financijska izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine, a vezano za to prisutni ravnatelji ustanova odgovarali su na postavljena pitanja vijećnika. Tako su uz pohvale za rad od strane pojedinih vijećnika, usvojena izvješća za Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić i Dječji vrtić Potjeh. Prihvaćena su izvješća Gradske knjižnice Slavonski Brod, Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, za Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanovu za gospodarenje športskim objektima i naposljetku za Hrvatski institut za povijest –Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje. Izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj ove godine usvojeno je, a jednako tako usvojen je i polugodišnji Izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu. 

Zasigurno jedna od važnijih točaka dnevnog reda bilo je Izvješće o radu gradonačelnika grada Slavonskog Broda. Gradonačelnik Mirko Duspara u svom Izvješću za prvu polovinu ove godine prezentirao je aktualne i završene projekte te protokolarne aktivnosti u kojima je sudjelovao, a izvješće je potom usvojeno. Nadalje, vijećnicima je predstavljena Informacija o analizi financijskog stanja i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda te je usvojen prijedlog Lokalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda za period od 2018. do 2022. godine.

Prijenos 9. sjednice Gradskog vijeća svi građani su mogli uživo pratiti putem radio prijenosa lokalne radio postaje i službene internetske stranice Grada Slavonskog Broda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održana 9. sjednica Gradskog vijeća

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.