Obavijest: jesenska akcija oralnog cijepljenja lisica do 3. listopada

gradskauprava

Kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi i domaćih životinja od bjesnoće, a radi iskorjenjivanja bolesti u populaciji lisica, Ministarstvo poljoprivrede –Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane tijekom 2018. godine provodi oralno cijepljenje lisica na području Republike Hrvatske.

Nakon uspješno provedene proljetne akcije u svibnju, sada je na jesenska oralna vakcinacija lisica planirana za razdoblje od 25. rujna do 3. listopada 2018.

Inače, oralno cijepljenje je višegodišnji program iskorjenjivanja bjesnoće, a putem posebnih zrakoplova distribuiraju se vakcinalni mamci. Učinkovitost se provjerava analizom laboratorijskih testiranja lisica i čagljeva. U odstrelu lisica i čagljeva koje se provodi tijekom cijele godine te u njihovoj dostavi u ovlaštene veterinarske organizacije, svakako važnu ulogu imaju i lovačka društva.

Više informacija o oralnoj vakcinaciji lisica dostupno je na stranici www.veterinarstvo.hr na kojoj će se redovito i ažurirati podatci o jesenskoj akciji.





PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Obavijest: jesenska akcija oralnog cijepljenja lisica do 3. listopada

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.