Grad nema nikakvog utjecaja na radove oko produktovoda Slobodnica-Bosanski Brod

gradskauprava

Pojedini mediji ovih dana su prenijeli netočne informacije vezane uz pitanje plinofikacije Rafinerije nafte Brod te prenamjenu i dogradnju postojećeg produktovoda. Tako je navedeno kako je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara u sukobu sa tvrtkom Crodux te da bi radovi na produktovodu Slobodnica-Bosanski Brod bili gotovi do prosinca ove godine da nije bilo opstrukcija lokalne samouprave. Netočno je da postoji sukob između Croduxa i gradonačelnika Mirka Duspare zbog onečišćenja, osim ako se sukobom ne smatra gradonačelnikovo zastupanje interesa građana, grada Slavonskog Broda i okolice koji su uslijed ekološkog incidenta ostali bez pitke vode. 

Također, Grad kao jedinica lokalne samouprave nije imao saznanja o radovima na produktovodu niti prije ekološkog incidenta koji je doveo do zagađenja vode, a do danas je zaprimio samo dva službena dopisa vezano uz ovo pitanje. Prvi, kojim je Plinacro d.o.o., 5. travnja 2018., zatražio odobrenje za privremeno zatvaranje prometnice na kruni nasipa zbog izvođenja hitnih interventnih građevinskih i strojarskih radova na sanaciji produktovoda Slobodnica – Bosanski Brod. Drugim dopisom, na zahtjev Grada Slavonskog Broda, Hrvatske vode obavještavaju Grad kako nisu dale odobrenje tvrtki Plinacro d.o.o. za izvođenje radova na sanaciji produktovoda, već su ih uputili da zatraže izdavanje vodopravnih uvjeta. Naime, zahtjev Plinacroa, Hrvatske vode su odbile zbog potencijalne opasnosti, jer je nasip tada već neko vrijeme bio pod opterećenjem visokog vodostaja, a na snazi su bile redovne mjere obrane od poplava.

Iz svega je vidljivo kako je Grad Slavonski Brod bio čitavo vrijeme isključen iz službene komunikacije o ekološkom incidentu koji se dogodio na njegovom području te radovima na produktovodu koji su uslijedili nakon njega. Zbog toga je očito kako nije imao niti bilo kakve ovlasti utjecati na tijek i dinamiku spomenutih radova.

Dopisi Plinacro i Hrvatske vode

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Grad nema nikakvog utjecaja na radove oko produktovoda Slobodnica-Bosanski Brod

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.