I dalje velik interes za novom pronatalitetnom mjerom Grada: opremu za prvo dijete do sada primilo 150 obitelji

Objavljeno: 08. studenoga 2018.

IMG 4430

Nastavlja se provođenje pronatalitetne gradske mjere kojom roditelji ostvaruju pravo na opremu za prvorođeno dijete vrijednu 5.000 kuna. Naime, Grad Slavonski Brod među prvim je gradovima uveo ovakav oblik pomoći za roditelje koju je do sada primilo ukupno 150 obitelji. 

Uz opremu u vrijednosti od 5.000 kuna, ostavljen je izbor i onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za dijete da jednokratnom novčanom pomoći u iznosu od 1.000 kuna dopune što im nedostaje. Uz spomenutu mjeru, budući roditelji ostvaruju pravo i na jednokratnu novčanu pomoć, a sve s ciljem lakše pripreme za dolazak novorođenog djeteta.

Za sve buduće roditelje koji imaju pravo na ovu mjeru, a nisu to još ostvarili, važno je naglasiti kako se moraju minimalno mjesec dana prije očekivanog termina poroda izjasniti koji oblik pomoći za opremu za dijete žele iskoristiti. U tu svrhu potrebno je ispuniti zahtjev, koji je moguće preuzeti u Pisarnici Grada Slavonskoga Broda te preuzeti na službenim stranicama Grada, a uz koji treba priložiti preslike osobnih iskaznica roditelja te liječnički dokaz da je riječ o prvoj trudnoći majke. Nakon podnošenja zahtjeva, potrebna oprema će na vrijeme biti dostavljena roditeljima na kućnu adresu u skladu s očekivanim terminom rođenja djeteta.

Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, a za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima ove će se godine iz proračuna izdvojiti 1,1 milijun kuna.
Zahtjev za dodjelu pomoći u opremi za novorođeno prvo dijete

Zahtjev za dodjelu pomoći u opremi za novorođeno prvo dijete

Sadržaj paketa opreme za prvorođenu djecu

IMG_4430.JPG IMG_4688.JPG IMG_4694.JPG

IMG_4696.JPG IMG_4699.JPG IMG_4703.JPG