POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE U GRADSKOJ UPRAVI

kolektugovor3.jpg.jpgDanas je nakon dugotrajnih pregovora usuglašen tekst novog kolektivnog ugovora za zaposlenike u Gradskoj upravi kojeg su potom potpisali gradonačelnik dr.Mirko Duspara kao poslodavac te predstavnici sindikata: Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Nada Samardžić-Tomas, sindikalna povjerenica Gradske uprave. Novim kolektivnim ugovorom poslodavcu i svim zaposlenicima u Gradskoj upravi osigurava se socijalna stabilnost i mir u naredne četiri godine. Tijekom pregovora obje strane morale su odustati od dijela zahtjeva svjesni realnosti u kojima se nalazimo. Ugovoreno je zadržavanje postojeće visine osnovice za obračun plaća, a od najbitnijih novosti izdvaja se uvođenje naknade za rođenje djeteta, jubilarna nagrada zaposlenicima počevši od 5 godina radnog staža i pravo na sistematski liječnički pregled svake tri godine.

IZJAVE POTPISNIKA
Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske:
-Kolektivne pregovore treba shvaćati kao proces u kojem socijalni partneri razgovaraju, ali kad se potpiše ugovor onda smo svi pobjednici. Da nismo došli do dogovora svi bi bili gubitnici. A manje je važno u ovom trenutku koliko smo i kako pregovarali, bitno da smo se dogovorili i da smo pokazali određenu ozbiljnost i razumijevanje. Da bi došlo do dogovora svaki od socijalnih partnera je morao na neki način nešto popustiti. Zahvaljujem se gradonačelniku Duspari na suradnji i ekspeditivnosti što smo danas ne samo dogovorili već i potpisali kolektivni ugovor.

Gradonačelnik dr. Mirko Duspara:
   -Drago mi je da se potpisao KU, u kolektivnom pregovaranju uvijek ima i određenih problema, mislim da smo ih sada riješili, a ako je nešto i preskočeno postoji mogućnost potpisivanja dodatka ugovoru. Mislim da s ovim ugovorom mogu biti zadovoljni i djelatnici gradske uprave. Iako se nalazimo u jednom teškom vremenu kad praktično ne znamo kakav će biti  kraj ove godine mislim da ovo što smo potpisali možemo sve ispuniti bez ikakvih problema.

Sindikalna povjerenica Nada Samardžić-Tomas:
   -Zadovoljna sam što smo na kraju uspješno završili dugo pregovaranje i potpisali KU. Mislim da će i zaposlenici biti zadovoljni, u principu svi su izrazili zadovoljstvo iako smo morali odstupiti od nekih manjih  prava. Osobito mi je drago što smo konačno uspjeli ostvariti i pravo na sistematske liječničke preglede.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE U GRADSKOJ UPRAVI

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.