ŠTITIT ĆEMO GRAD SVIM MOGUĆIM SREDSTVIMA

TiskovnaPodručni ured Porezne uprave u Slavonskom Brodu najavio je jučer ovrhu na Grad Slavonski Brod u iznosu od 21,187.000,00 kuna kojom Ministarstvo financija od Grada želi naplatiti dug Novogradnje. Kako na računu Novogradnje nema novca , Porezna uprava  je dug prebacila  na račun Grada koji je navodno dužan Novogradnji  - izvijestio je danas novinare gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med. Grad je odmah reagirao uputivši dopise i najavivši se ministru financija Ivanu Šukeru, predsjedniku Vlade dr. Ivi Sanaderu, Središnjem državnom uredu i drugim nadležnim institucijama jer je dovedeno u pitanje funkcioniranje grada.
Odmaralište u Korčuli dar je Vlade RH gradu Slavonskom Brodu iz 2000. godine koji nas je već do sada skupo koštao, kaže gradonačelnik Duspara. Nepošteno je darovati nešto što je još od 1965. bilo u vlasništvu grada, odnosno tadašnje općine  i što je za vrijeme rata, dok su Brođani ginuli, raznim malverzacijama izgubljeno.Ne postoji dar s  dugovima koji su veći od njegove vrijednosti  i zato ćemo ga vratiti državi, tim više što u ugovoru o darovanju odmarališta u Korčuli gradu stoji da  je Vlada dužna skinuti sva dugovanja a to nije učinjeno. Nakon što iskoristimo sve pravne mogućnosti unutar hrvatskog pravnog sustava i u slučaju da nas država ne oslobodi tog  duga , a to je najmanje što smo kao grad zaslužili, obratit ćemo se europskim pravnim institucijama, kazao je gradonačelnik Duspara. 

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ŠTITIT ĆEMO GRAD SVIM MOGUĆIM SREDSTVIMA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.