Održana Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda

IMG 5504 resize

U Velikoj vijećnici Grada SlavonskogBroda danas je održana Izvanredna sjednica Gradskog vijeća , sazvana radi donošenja Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj.

Naime, sukladno izmjenama Zakona o porezu na dohodak, objavljenim u Narodnim novinama br. 106/18  30. studenog 2018. godine, na isti dan kada je održana posljednja sjednica Gradskog vijeća, propisano je da će se, ukoliko predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave ne donesu Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, primjenjivati odredbe Zakona kojima se paušalni porez određuje u iznosu od 750,00 kuna. Zakon je stupio na snagu 1. siječnja 2019. godine, a rok za donošenje Odluke je 31. siječnja 2019. godine. Ukoliko se ne donese predmetna Odluka, primjenjivati će se paušalni porez u iznosu od 750,00 kuna.

Upravo kako bi se maksimalno rasteretilo porezne obveznike, Gradonačelnik je predložio Gradskom vijeću Grada Slavonskog Broda, da visinu paušalnog poreza odredi u iznosu od 150,00 kuna po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj na području grada Slavonskog Broda. Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo ovaj prijedlog.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Održana Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.