Dovršetkom radova na „Maslačku“ svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu su energetski obnovljeni

IMG 5561 resize

Slavonski Brod, kao grad prijatelj djece, od danas ima energetski obnovljene sve dječje vrtiće. Naime, Dječji vrtić „Maslačak“ u Podvinju je nakon više od pola godine radova ponovno otvorio svoja vrata mališanima, koji od danas imaju na raspolaganju moderan vrtićki prostor.

U sklopu projekta radilo se na postavljanju toplinske izolacije zidova, stropova, podova i krova, zamjeni vanjske stolarije, izgradnji solarnog kolektorskog sustava za podršku sustavu grijanja, izgradnji energetski učinkovitog sustava hlađenja te su izvedeni i radovi na kotlovnici. Uz to, „Maslačak“ danas ima i nove elemente na dječjem igralištu u dvorištu vrtića, a u njegove prostorije postavljen je i novi namještaj.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 2,2 milijuna kuna, od čega je Gradu Slavonskom Brodu odobreno oko 550.000,00 kuna bespovratnih sredstava u okviru projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Dodatnih 200.000,00 kuna bespovratnih sredstava Grad je povukao iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.

„Prije pet godina krenuli smo s projektima energetske obnove gradskih dječjih vrtića u našem gradu. Željeli smo bolje uvjete predškolskog odgoja za djecu koja odrastaju u Slavonskom Brodu i danas smo u tome u potpunosti uspjeli. Naime, uz izgradnju novih vrtića, energetski smo obnovili sve postojeće vrtiće u gradu. Kroz sve ove projekte omogućili smo i značajne uštede u potrošnji toplinske energije. Ipak, najljepše je vidjeti sretna lica mališana kada ugledaju novi, ljepši prostor njihovog vrtića, novi namještaj ili igračke kojima će se služiti. To je najveća nagrada koju možete dobiti“ - izjavio je gradonačelnik Mirko Duspara prilikom današnjeg obilaska novouređenog vrtićkog prostora.

Kako bi se polaznicima gradskih dječjih vrtića omogućili što bolji uvjeti predškolskog odgoja, u posljednjih devet godina na području Slavonskog Broda su izgrađena i tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta. Tom popisu uskoro će se pridružiti i novi dječji vrtić u Ulici Augustina Kažotića, čija je izgradnja nedavno započela.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Dovršetkom radova na „Maslačku“ svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu su energetski obnovljeni

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.