Izravna komunikacija gradonačelnika s građanima u radijskoj emisiji „Gradskih 60 minuta“

51229965 2041414256153150 349446115524870144 n (1) resize

Izravna komunikacija je najbolji način brzog i učinkovitog rješavanja problema s kojima se građani svakodnevno susreću, a gradonačelnik Mirko Duspara danas je ponovno u emisiji „Gradskih 60 minuta“, odgovarao na pitanja građana vezana uz njihove svakodnevne probleme na području grada, a razgovaralo se i o aktualnim temama vezanim uz Slavonski Brod. 

Gradonačelnik je tako, između ostalog, istaknuo kako je Slavonski Brod zaista jedan od gradova primjera na području održivog razvoja i gospodarenja otpadom. Naime, ukupna vrijednost svih provedenih projekata s područja zaštite okoliša i energetske učinkovitosti provedenih na području Slavonskog Broda u razdoblju od posljednjih jedanaest godina iznosi čak 370,5 milijuna kuna.

Modernizacija javne rasvjete, izgradnja biciklističkih staza, sustav javnih gradskih bicikala, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, sanacija deponije „Vijuš“ i izgradnja reciklažnih dvorišta, nova komunalna oprema i primarna selekcija otpada u svakom kućanstvu, energetska obnova škola i vrtića u vlasništvu Grada te izrada Plana održive urbane mobilnosti Urbanog područja Slavonski Brod, samo su dio projekata na tom popisu.

U današnjoj radio emisiji razgovaralo se i o ulaganjima u područje predškolskog odgoja te novim lektirama za knjižnice gradskih osnovnih škola čiju je nabavu Grad financirao.

Građane je zanimalo na koji se način i kome može prijaviti problem pasa lutalica na području grada, a gradonačelnik je objasnio kako je za ovo pitanje nadležan TD Komunalac koji upravlja azilom za napuštene životinje te da su sve informacije dostupne na njihovim službenim stranicama. Od ostalih pitanja, građane je zanimalo na kojoj lokaciji će se graditi buduća kompostirnica, može li se i kada sanirati oštećenje pješačke staze u blizini crkve u Podvinju te kako riješiti problem nepropisnog parkiranja na javnoj zelenoj površini kod Zavoda za zapošljavanje.  Svi postavljeni upiti se odmah nakon radijske emisije prosljeđuju u nadležne gradske upravne odjele kako bi se riješili u najkraćem mogućem roku.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Izravna komunikacija gradonačelnika s građanima u radijskoj emisiji „Gradskih 60 minuta“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.