Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova na izgradnji sportskog igrališta u Naselju Josip Rimac

IMG 5977 resize

Gradonačelnik Mirko Duspara i saborski zastupnik Veljko Kajtazi danas su potpisali Sporazum o sufinanciranju radova na izgradnji sportskog igrališta u Naselju Josip Rimac. Riječ je o projektu koji će omogućiti novi prostor za bavljenje sportom i rekreacijom djeci i mladima pripadnicima romske nacionalne manjine. U Naselju Josip Rimac tako će biti izgrađeno novo sportsko igralište dimenzija 20x40 metara, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 500.000,00 kuna.

„Smatramo da svako dijete i svaka mlada osoba u Slavonskom Brodu, s posebnim naglaskom na djecu koja se nalaze u najtežoj financijskoj situaciji, zaslužuje jednake uvjete odrastanja i obrazovanja. Vjerujem da smo kao Grad to do sada više puta dokazali, pogotovo kada je riječ o projektima kojima nastojimo stvoriti nove sadržaje i bolje uvjete za djecu pripadnike romske nacionalne manjine. Drago nam je da će se izgradnja novog sportskog igrališta pridružiti popisu projekata kao što su „Krenimo zajedno“ ili „Win-win““- istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara prilikom današnjeg potpisivanja ugovora.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi naglasio je kako je jedan od osnovnih poblema u romskim naseljima nedostatak društvenih sadržaja, što je odraz generalnog  manjka ulaganja u naselja u kojima žive pripadnici romske nacionalne manjine na državnoj razini. Ovakvim projektima to se nastoji promijeniti, a Naselje Josipa Rimca u Slavonskom Brodu dobar je primjer pozitivnog pomaka koji je ostvaren zahvaljujući dobroj suradnji romske zajednice, udruga, Saveza Roma Republike Hrvatske i Grada.  

Predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Suzana Krčmar naglasila je kako je današnje potpisivanje sporazuma početak suradnje koja će sigurno rezultirati i drugim projektima kojima se nastoji razviti društveni život u Naselju Josipa Rimca. Također, zahvalila je Gradu Slavonskom Brodu na potpori bez koje je ovakve projekte puno teže realizirati.

Sukladno Nacionalnoj strategiji za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. godine, Grad Slavonski Brod kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta i kvalitete života Roma u zajednici. Ovaj cilj se ostvaruje kroz izgradnju prometne i komunalne infrastrukture te kroz različite socijalne programe kojima se promiče aktivno uključivanje romske nacionalne manjine u sve segmente društvenoga života. Osim toga, Grad Slavonski Brod već godinama surađuje i sa UNICEF-om na provedbi različitih projekata namijenjenih stvaranju boljih uvjeta života za pripadnike Romske nacionalne manjine u Slavonskom Brodu.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova na izgradnji sportskog igrališta u Naselju Josip Rimac

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.