Ispis
Kategorija: Vijesti

Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda objavila je 1. ožujka 2019. mogućnost prijave za treću edukaciju u sklopu projekta Challenge IT - Xamarin-razvoj Android aplikacija. Edukacija počinje u drugoj polovici ožujka, a prijaviti se mogu mladi (od 15 do 29 godina) ukoliko su nezaposleni dulje od 6 mjeseci. Edukacija traje 170 sati / 43 radna dana, a polaznicima omogućava upoznavanje s alatima za razvoj mobilnih i Android aplikacija.

Radionice provodi udruga Connect IT, a predavači su računalni programeri s višegodišnjim iskustvom u razvoju softvera. Edukacija će se provoditi u prostorijama udruge Connect IT, Šetalište braće Radić 7, Slavonski Brod. Polaznici će uz edukaciju imati priliku upoznati se s djelovanjem lokalnih IT tvrtki u poslovnom okruženju.
Besplatne edukacije provode se u sklopu projekta Challenge IT ukupne vrijednosti 898.588,16 kn koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020., a njegov glavni cilj je doprinijeti povećanju zapošljivosti nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina identificiranih Strategijom razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020., te osnovnoškolaca i srednjoškolaca s ruralnog područja Brodsko-posavske županije.

Edukaciji za razvoj Android aplikacija prehodile su edukacije za Blender i ASP.NET nekon koje je 8 polaznika pronašlo posao u slavonskobrodskom IT sektoru.
Prijave za Xamarin zaprimaju se putem ovog linka. Projekt provodi Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda provodi projekt u partnerstvu s Gradom Slavonskim Brodom, Udrugom Connect IT, Lokalnom akcijskom grupom Posavina, Romskom udrugom mladih Brodsko-posavske županije & Pronovom d.o.o.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda d.o.o.