Potpisan ugovor o darovanju gradskog zemljišta za izgradnju novog objekta Centru za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“

Objavljeno: 15. travnja 2019.

IMG 6720 resize

Gradonačelnik Mirko Duspara i ravnateljica CZPUZ "Kuća sretnih ciglica" Renata Puljko potpisali su ugovor o darovanju gradskog zemljišta za potrebe izgradnje novog objekta Centru za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“. Riječ je o zemljištu površine 1611 m2 u Ulici Stanka Vraza na kojem je planirana izgradnja novog objekta u kojem bi se provodio preventivni program poludnevnog boravka i usluge savjetovanja i pomaganja biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci nakon izlaska iz skrbi i djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima.

Kako je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora istaknuo gradonačelnik Mirko Duspara, Grad Slavonski Brod već godinama kroz čitav niz programa i mjera nastoji pomoći ugroženim skupinama naših sugrađana. Pri tome je poseban naglasak na djeci i maloljetnicima za čiju dobrobit je potrebna suradnja čitave zajednice. Današnje potpisivanje ugovora je primjer jedne takve suradnje, koje će rezultirati boljim uvjetima za štićenike i korisnike „Kuće sretnih ciglica“.

Prije četiri godine Dom za nezbrinutu djecu je reorganiziran u Centar za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“- mjesto koje svojim štićenicima, u prostoru u Vrazovoj ulici, pruža jedan humaniji pristup i okruženje što sličnije obiteljskom. Glavni cilj „Kuće sretnih ciglica“ je omogućiti da djeca ne budu u institucijama, da se pojača preventivni program, da dolazak u ustanovu bude što kraći, da djeca, ako moraju biti izdvojena iz obitelji, budu smještena u programu organiziranog stanovanja ili udomiteljskim obiteljima.

„Kuća sretnih ciglica“ trenutno skrbi o 49 korisnika – 9 korisnika u organiziranom stanovanju uz sveobuhvatnu podršku, 7 korisnika u organiziranom stanovanju uz privremenu podršku u dva stana koje su dobili na korištenje od Grada, 28 korisnika poludnevnog boravka i 5 korisnika savjetovanja. U studenom 2016. godine Grad je već dodijelio Kući sretnih ciglica na korištenje dva gradska stana površine od 83 m2 i 66 m2 u Naselju Andrije Hebranga bez naknade na razdoblje od deset godina ovaj prostor je pomogao u stvaranju još boljih uvjeta za korisnike i štićenike Centra. U tom prostoru omogućeno je proširenje usluge organiziranog stanovanja, poludnevnog boravka te rada na prevenciji izdavanja djece iz obitelji upravo za njihovu dobrobit.

IMG_6709_resize.JPG IMG_6713_resize.JPG IMG_6717_resize.JPG

IMG_6719_resize.JPG IMG_6720_resize.JPG IMG_6729_resize.JPG