Otvoren 20. Međunarodni sportski susret invalida „Bljesak 2019“

Uoci pokazne utakmice kosarke u kolicima resize

Pokaznom utakmicom košarke u sportskoj dvorani SD “Brod” danas je svečano otvoren 20. Međunarodni sportski susret invalida „Bljesak 2019” organiziran u spomen na 24. godišnjicu pobjedonosne vojno redarstvene akcije „Bljesak“. Ovo već tradicionalno sportsko natjecanje,koje je ove godine okupilo oko 250 sportaša, odnosno gotovo 30 ekipa iz četiri zemlje – BiH, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog paraolimpijskog odbora te supokroviteljstvom Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda,  

Organizatori događanja su, Športski savezi invalida grada Slavonskog broda i Brodsko posavske županije, te članice Saveza OKI “Marsonia”, KKI “Slavonski Brod”, Boćarski klub invalida “Dan” i HVIDRA Slavonski Brod. Njegova važnost je u tome što građanima omogućuje da nauče više o sportovima za osobe sa invaliditetom te podrže natjecanja - u košarci u kolicima tijekom 27. i 28. travnja u sportskoj dvorani “Brod”, u sjedećoj odbojci i boćanju tijekom 27. travnja u OŠ Dragutin Tadijanović, odnosno OŠ "Ivan Goran Kovačić". U sklopu programa natjecanja organiziran je i turnir u šahu u prostorima HVIDRA-e Slavonski Brod.

U Hrvatskoj se samo dva posto osoba sa invaliditetom bavi nekom vrsta sporta, rekreativno ili profesionalno. Upravo iz tog razloga, ovakva natjecanja su iznimo važna kako bi se osobe sa invaliditetom uključile u neki od sportskih klubova i na taj način si značajano poboljšale kvalitetu života. 20. Međunarodni sportski susret invalida službeno je otvorio pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, a uz brojne druge uzvanike u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je sportašima poželio dobre rezultate i uspjeh u natjecanju.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Otvoren 20. Međunarodni sportski susret invalida „Bljesak 2019“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.