Sjećanje na najkrvaviji ratni dan u Slavonskom Brodu - 3. svibnja 1992.

IMG 7038 resize

3. svibnja 1992. bio je jedan od najtežih ratnih dana za Slavonski Brod. Tog je dana od aviobombi život izgubilo 16 osoba, 60 ih je ranjeno, od toga 30 teško. Tragedija koju Brođanke i Brođani nikada neće zaboraviti toga kobnog dana dogodila se u Kuhačevoj ulici blizu područne škole „Hugo Badalić“. Na jednu od kuća pala je tzv. „krmača“ od čije je eksplozije poginulo šestero djece.

U znak sjećanja na 27. obljetnicu najkrvavijeg ratnog dana u Slavonskom Brodu te u spomen svim poginulima u Domovinskom ratu na području Brodsko-posavske županije,  danas je održana komemoracija pod nazivom "Sjećamo ih se s ponosom i tugom".  Tako su položeni vijenci ispred spomenika "Djevojčica" na Plavom Polju, gdje je održan i prigodni program u organizaciji Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata u Brodsko-posavskoj županiji. Nakon toga održan je i mimohod do Spomenika poginulim braniteljima gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće. 

Obilježavanje ovog dana nastavljeno je u poslijepodnevnim satima kada su  položeni vijenci ispred bombardirane kuće u Kuhačevoj ulici. Obilježavanju 27. obljetnice najkrvavijeg ratnog dana u Slavonskom Brodu u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao je gradonačelnik Mirko Duspara sa zamjenikom Hrvojem Andrićem.

Za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj je ubijeno 402 djece, od toga 28 u Slavonskom Brodu koji je po broju stradale djece u ratnim danima prvi grad u Hrvatskoj. Najviše ih je izgubilo život upravo u svibnju 1992. godine, a za njihovo stradanje do danas nitko nije odgovarao.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Sjećanje na najkrvaviji ratni dan u Slavonskom Brodu - 3. svibnja 1992.

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.