ZAKLJUČCI S 4. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA

grvij2709.jpgNa današnjoj četvrtoj sjednici pod predsjedanjem Mije Golubičića nakon uvodnog aktualnog sata gradski vijećnici većinom glasova usvojili su izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Grada Slavonskog Broda za 2008. godinu i uskladili ukupno 32 opća akta Grada s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi.
Sadržaj većine izmijenjenih odluka odnosi se na zamjenu naziva nositelja izvršne vlasti (gradonačelnik umjesto gradskog poglavarstva). U novoj odluci o ugostiteljskoj djelatnosti  restoranima i barovima dozvoljeno je vikendom produženo radno vrijeme do 2 sata iza ponoći, a objektima brze prehrane do 3 sata.
Jednoglasno su usvojeni prijedlozi izmijenjenih odluka o operativnom planu rashoda za materijal i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola te o nabavci proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola.
Na prijedlog Komisije za imenovanje ulica i trgova, novonastala ulica  u nastavku Ulice Cerje, na području Mjesnog odbora Brodski Varoš, jednoglasno je preimenovana u Ulicu Cerje I, a gornji dio Prigorske ulice do križanja s ulicom Prigorski Dol preimenovan je na prijedlog župe Krista Kralja u Put Male Gospe.
Usvojen je i prijedlog procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara Grada kao preduvjet za izradu planova zaštite i spašavanja. Imenovan je novi Stožer zaštite i spašavanja Grada na čijem je čelu zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić i u kojem su uz pročelnike iz Gradske uprave i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Policijske uprave, Javne vatrogasne postrojbe, Hrvatskih voda, „Brodske Posavine“, Opće bolnice „dr Josip Benčević“, Elektre, Komunalca, Vodovoda, Brod-plina i gradske Zajednice tehničke kulture. Današnjoj sjednici bio je nazočan 21 od ukupno 25 gradskih vijećnika.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZAKLJUČCI S 4. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.