Gradsko vijeće usvojilo Prijedlog Odluke o 2. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2019. godinu

IMG 7665 resize

Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda je na svojoj 11. sjednici održanoj 11. travnja 2019. godine usvojilo rebalans proračuna. U sklopu usvajanja rebalansa proračuna, Gradsko vijeće je usvojilo i Odluku o izmjenama i dopunama Oduke o izvršavanju proračuna Grada Slavonskog Broda.

Rebalansom proračuna povećan je Proračun Grada kroz kreditno zaduživanje u visini od oko 35 milijuna kuna u razdoblju od iduće dvije godine. Od tih sredstava, 14,3 milijuna kuna je predviđeno za energetsku obnovu sustava javne rasvjete, a 20,6 milijuna kuna je predviđeno za energetsku obnovu gradskih osnovnih škola u Slavonskom Brodu. Sukladno propisanoj proceduri, dokumentacija o zaduživanju je proslijeđena u Ministarstvo financija na postupak donošenja suglasnosti. Ministarstvo financija je predložilo određene izmjene, točnije usklađenja podataka koji se nalaze u Odluci o izvršavanju, a koje je potrebno donijeti na Gradskom vijeću.

Naime, prema uputi Ministarstva potrebno je uskladiti iznos zaduženja s ugovorima o bespovratnim sredstvima, po kojima se Grad može zadužiti samo za iznos prihvatljivih troškova koji se osiguravaju vlastitim sredstvima. Promjene u prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama odluke o izvršavanju proračuna za 2019. godinu izvršene su na način da se za svaki projekt utvrđuje ukupan iznos zaduženja u 2019. godini, a po tom se razrađuju iznosi koji se planiraju povući iz kredita posebno u 2019. godini, a posebno u 2020. godini. Gradsko vijeće je na danas održanoj izvanrednoj sjednici usvojilo Prijedlog Odluke o 2. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2019. godinu.


PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Gradsko vijeće usvojilo Prijedlog Odluke o 2. izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2019. godinu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.