Započinje osposobljavanje žena angažiranih u sklopu projekta „Zaposlena“

Objavljeno: 31. svibnja 2019.

IMG 7678 resize

Danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene daljnje aktivnosti u sklopu projekta „Zaposlena“- pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda. Naime, u sklopu predviđenih projektnih aktivnosti predviđeno je i osposobljavanje zaposlenica uključenih u projekt i njihovo stjecanje javne isprave o osposobljavanju, a sve s ciljem lakšeg zapošljavanja nakon završetka projekta.

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem LIBAR, a prema iskazanom interesu zaposlenih na projektu, tako uskoro započinje provedba programa osposobljavanja kojeg će polaziti ukupno 50 zaposlenih žena; 10 za program njegovatelja, 17 za računalnog operatera, 10 za tečaj engleskog jezika i 13 za tečaj njemačkog jezika. Također, 12 zaposlenica se odlučilo za program osposobljavanja za vozače „B“ kategorije.

Ukupna vrijednost projekta „Zaposlena“ iznosi 9.947.797,60 kuna, a u potpunosti ga sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Na projektu su zaposlene 62 žene, a pomoć u svakodnevnom životu osigurana je za ukupno 380 korisnika. Konferenciji za medije je u ime Grada Slavonskog Broda kao nositelja projekta prisustvovao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

IMG_7676_resize.JPG IMG_7678_resize.JPG IMG_7680_resize.JPG

IMG_7682_resize.JPG IMG_7683_resize.JPG