Grad Slavonski Brod donirao novi telemetrijski sustav monitoringa Odjelu za kardiologiju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“

01 4

Početkom 2019. godine Odjel za kardiologiju Službe za internističke djelatnosti Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ započeo je s elektrofiziološkim ispitivanjem poremećaja srčanog ritma i invazivnog liječenja te se time svrstao u vodeći regionalni kardiološki centar u Republici Hrvatskoj.

S obzirom da postojeća oprema nije mogla udovoljiti potrebama sigurnog monitoringa bolesnika u koronarnoj jedinici i Odjelu kardiologije, gradonačelnik Mirko Duspara danas je u ime Grada Slavonskog Broda uručio bolnici još jednu vrijednu donaciju.

Riječ je o novom telemetrijskom sustavu monitoringa M300+ ukupne vrijednosti 241.068,13 kn koji će biti na raspolaganju pacijentima brodske koronarne jedinice i Odjelu kardiologije.

Naime, novi telemetrijski sustav monitoringa neophodan je ovom odjelu na kojem često borave teški bolesnici, nerijetko u kritičnom stanju, a ova vrijedna donacija svakako će olakšati rad liječničkog tima koji o njima skrbi.

Podsjetimo, u rujnu 2018. godine Grad Slavonski Brod donirao je klima uređaje Odjelu za pulmologiju. Riječ je o klima uređajima koji su postavljeni u tri bolničke sobe te su zasigurno omogućili ugodniji boravak bolesnika ovog odjela.

Krajem rujna 2016. Grad je uručio vrijednu donaciju Odjelu kardiologije. Riječ je o defibrilatoru ZOLL R ALS s 3-kanalnim EKG-om ukupne vrijednosti 71.112,50 kuna. Također, Grad je ranije i brodskom Odjelu rodilišta donirao prijeko potrebne klima uređaje, a krajem 2015. godine vrijedne donacije u obliku potrebne medicinske opreme uručene su i Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije te Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu i Odjelu ortopedije OB „Dr. Josip Benčević“.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Grad Slavonski Brod donirao novi telemetrijski sustav monitoringa Odjelu za kardiologiju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.