Petak je obilježen događanjima: održava se tradicionalna Fišijada te sajam „Slavonija na Savi“

Prostor Stadiona kraj Save ovog petka, s početkom u 16 sati, ugostit će tradicionalnu Fišijadu - Otvoreno prvenstvo grada Slavonskog Broda u kuhanju fiša, uz sudjelovanje 57 ekipa, a u sklopu kojeg će biti upriličen i sajam „Slavonija na Savi“.

Organizatori događaja su Turistička zajednica grada Slavonskog Broda, turistička destinacija „Moja lijepa Slavonija kraj Save" te turistički klaster „Slavonska košarica", dok su pokrovitelji Grad Slavonski Brod, društvo „Komunalac" i Javna vatrogasna postrojba grada Slavonskog Broda .

Naime, program počinje okupljanjem sudionika Fišijade i sajma „Slavonija na Savi“ u 16 sati na parkirališnom prostoru uz nogometni stadion kraj Save te će do 17 sati svim sudionicima biti podijeljena riba koju je za natjecatelje osigurao organizator. Za sve natjecatelje osigurano je po tri kilograma očišćene ribe ujednačene kvalitete, sav potreban pribor za jelo te stol i klupe za osam osoba po natjecateljskoj skupini. Za potrebe pripreme fiša, natjecatelji sami priskrbljuju potrebne začine i kotlić, ne manji od 10 litara.

Natjecateljske ekipe za kuhanje fiš paprikaša imaju na raspolaganju dva sata, s čijom pripremom započinju u 17 sati, a od 19 do 20 sati uslijedit će ocjenjivanje od strane prosudbene komisije.

Kao što je to bilo i prethodnih godina, svi posjetitelji manifestacije moći će po popularnim cijenama, između ostalog, degustirati i riblje specijalitete (fiš paprikaš; pole šarana) koje će na licu mjesta pripremati osoblje ugostiteljskog objekta „La Vie“. Također, od 20 sati, na središnjoj pozornici, slijedi glazbeni program, a goste i sudionike natjecanja uveseljavat će tamburaški sastav „Širok Šor“.

Proglašenje prvoplasiranih majstora fiša, kao i dodjela priznanja i nagrada, očekuje će oko 22 sata.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Petak je obilježen događanjima: održava se tradicionalna Fišijada te sajam „Slavonija na Savi“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.