POMOĆ POŽAROM UGROŽENIM STANARIMA NASELJA „ANDRIJA HEBRANG“

pozarhebr6.jpgKatastrofalni požar koji je danas prijepodne buknuo u podrumu u bloku VI ulaz 20 i 21 u najvećem brodskom stambenom naselju „Andrija Hebrang“ teško je oštetio i za neko vrijeme onesposobio za stanovanje ukupno dvadesetak stanova čiji su vlasnici večeras morali potražiti smještaj kod rodbine i prijatelja. Kako bi ugroženim stanarima ponudio pomoć i alternativni smještaj, Naselje „Hebrang“ posjetio je i gradonačelnik dr Mirko Duspara sa suradnicima. 
Sreća je u nesreći što nitko nije ozlijeđen, a zahvaljujući pravodobnoj intervenciji pripadnika brodske Javne vatrogasne postrojbe svi ugroženi stanari, među kojima je bilo nepokretnih i bolesnih,  na vrijeme su evakuirani iz užarenih stanova i zbrinuti. Policijski očevid o uzrocima nesreće započet će u četvrtak ujutro nakon što se ohlade opožareni stanovi i podrum.  Od dvadesetak stanova najteže su stradali oni u prizemlju, a uništene su i instalacije grijanja, struje, vode.
GRADONAČELNIK DR MIRKO DUSPARA:
  -Šteta je ogromna, dosta su oštećeni i nosivi stupovi pa je pitanje što će biti, a stanovi u prizemlju morat će se kompletno obnoviti. Došli smo vidjeti tko od ugroženih stanara nema smještaja, da im ponudimo altermativni smještaj dok se ovo ne sanira, kazao je gradonačelnik dr. Mirko Duspara.
   Prema izjavama vatrogasaca, u ogromnom zatvorenom podrumu bilo je dosta lako zapaljivih materijala, od boja, guma, alkohola, namještaja, plastičnih materijala do plinskih boca pa čak i streljiva, što je utjecalo na stvaranje visoke temperature (preko tisuću stupnjeva)  i gustog crnog dima otežavajući gašenje.  Sreća je što je sve prošlo bez ljudskih žrtava za razliku od sličnog požara u podrumu na Hebrangu prije 17 godina, ponovo podsjećajući na podrume u stambenim zgradama kao veliku potencijalnu opasnost za nastanak ovakvih katastrofalnih požara.

pozarhebr3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

pozarhebr.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti POMOĆ POŽAROM UGROŽENIM STANARIMA NASELJA „ANDRIJA HEBRANG“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.