Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

21 resize

Jučer je svoj zlatni jubilej – 50 godina misništva, u prepunoj župnoj crkvi sv. Vida, proslavio kotorski biskup mons. Ilija Janjić. Biskup Janjić je predvodio Misno slavlje zajedno s kardinalom Vinkom Puljićem i još pedesetak svećenika među kojima je bio i domaći župnik Josip Senjak.

Na početku Mise biskup Janjić je zahvalio svojoj obitelji, a napose Gospodinu na svim milostima koje mu je darivao kroz 50 godina svećeništva te za svih 24.020 Misa koje je mogao služiti, a koje je uredno bilježio.

Ocrtavajući životni put biskupa Janjića kardinal Puljić je u homiliji istaknuo da je biskup Janjić uvijek s ponosom govorio o svom rodnom kraju te istaknuo kako je biskup, gdje god služio kao svećenik, uvijek služio s ljubavlju. 

Biskup Janjić rodio se 20. rujna 1944. u Vidovicama gdje je završio 6. razred Osnovne škole, a potom 7 i 8. razred u Orašju. Od 1959. do 1963. godine školovao se u sjemeništu u Pazinu, a potom prelazi u Dubovik. Bogosloviju je završio u Splitu gdje je 29. lipnja 1969. u crkvi sv. Križa zaređen za svećenika. Uz službe župnika koje je obavljao bio je i duhovnik splitskog Sjemeništa. Biskupom Kotorske biskupije imenovan je 11. ožujka 1996. godine, a posvećen 27. travnja iste godine u crkvi sv. Tripuna u Kotoru, gdje je na toj službi već 24. godinu.

Svečanoj proslavi zlatnog jubileja prisustvovao je i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.