NASTAVLJENA SANACIJA I UREĐENJE VODOTOKA MRSUNJE I ISTOČNOG LATERALNOG KANALA

ilk7.jpgNakon sanacije savskog nasipa i izgradnje kilometar duge šetnice, ovih vrelih srpanjskih dana intenzivno su nastavljeni zajednički projekti Grada i Hrvatskih voda oko sanacije i uređenja vodotoka Mrsunje i Istočnog lateralnog kanala Jelas polja.
Radovi na sanaciji dna i pokosa Mrsunje izvode se na dovodnom kanalu prema Crpnoj stanici Mrsunja u dužini od 170 metara i od lani uređenog dijela kanala 200 metara uzvodno. Vrijednost radova na Mrsunji iznosi dva milijuna kuna, pri čemu Grad sudjeluje s 500 tisuća kuna. Uređenjem Mrsunje omogućit će se kvalitetniji proticajni profil kanala u slučaju nailaska vodnog vala te fiksirati i stabilizirati dno i pokos kanala. Usto, promijenit će se i uljepšati cjelokupna slika naselja uz Mrsunju i spriječiti zagađenje okoliša. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama radovi na Mrsunji potrajat će još mjesec dana. Prema projektnom rješenju, nakon izmuljenja korita i zemljanih radova,  na pripremljenu šljunčanu podlogu betonira se obloga. Širina dna iznosi 6 metara, a visina vertikalne obloge pokosa jedan metar.  Radovi se odvijaju po postojećoj trasi, unutar pojasa javnog vodnog dobra.
ISTOČNI LATERALNI KANAL JELAS POLJA
Uređenje Istočnog lateralnog kanala Jelas polja obavlja se u dužini od 300 metara, od blizine mosta u Budakovoj ulici uzvodno prema Poljoprivrednoj školi. Uređuje se dno ILK širine 6 metara, a pokos će biti obložen betonskim kockama. 
 Budući da Istočni lateralni kanal zbog primanja vodotoka Glogovice predstavlja glavnu okosnicu u zaštiti Grada od bujičnih brdskih voda, radovi na sanaciji i uređenju ILK vrijedni 2 milijuna kuna dobivaju na dodatnoj težini. Uz povećanje proticajnog profila i fiksiranje dna kanala,  ovime će se spriječiti i erodiranje i destabilizacija obala Istočnog lateralnog kanala.
Radove na kanalu Mrsunja i Istočnom lateralnom kanalu izvodi brodska tvrtka „Brodska Posavina“. 
Zajedno s već obavljenom sanacijom savskog nasipa i izgradnjom šetnice od polojske ceste prema crpnoj stanici, ukupna vrijednost tri projekta iz ovogodišnjeg  udruženog programa Grada i Hrvatskih voda iznosi pet milijuna kuna, od čega Grad sufinancira 1,5 milijun, a 3,5 milijuna kuna osigurat će Hrvatske vode.

mrsunjak10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 mrsunjacs.jpg

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti NASTAVLJENA SANACIJA I UREĐENJE VODOTOKA MRSUNJE I ISTOČNOG LATERALNOG KANALA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.