Otvorena savjetovanja

Nacrti prijedloga odluka o donošenju Zajedničke procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Zajedničkog plana zaštite od požara za Grad Slavonski Brod i općine Bukovlje i Gornja Vrba

„Gradska uprava Grada Slavonskog Broda ovim putem poziva zainteresiranu javnost da do 12. lipnja 2020. godine na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na priloženom Obrascu dostave svoje komentare i mišljenja na nacrte prijedloga odluka o donošenju Zajedničke procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Zajedničkog plana zaštite od požara za Grad Slavonski Brod i općine Bukovlje i Gornja Vrba.

Sukladno odredbi članka 13.Zakona o zaštiti od požara ( „Narodne novine“ br. 13/10), jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave donose plan zaštite od požara za svoje područje na temelju procjene ugroženosti od požara, po prethodno pribavljenom mišljenju nadležne policijske uprave.

Tim stručnjaka, u sastavu Ivan Vuleta, Željko Vlk i Mario Tonček, izradio je u suradnji s tvrtkom IN KONZALTING d.o.o., Ulica Baranjska 18, Slavonski Brod Zajedničku procjenu ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Zajednički plan zaštite od požara za područje Grada Slavonskog Broda i Općina Gornja Vrba i Bukovlje koja se dostavlja u prilogu.

Predloženom Zajedničkom procjenom ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Planom zaštite od požara utvrđena je  razina ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija kao  i zaštitne mjere za područje Grada Slavonskog Broda i Općina Gornja Vrba i Bukovlje. Navedeno područje predstavljaju jednu požarnu zonu iz čijeg se centra može intervenirati u propisanom roku do najudaljenijih naseljenih točaka računajući od vremena dojave do početka vatrogasne intervencije te je stoga u skladu sa člankom 14. Zakona o zaštiti od požara izrađena zajednička procjena, a temeljem čl. 4. Pravilnika o zaštiti od požara („Narodne novine“ 51/12) izrađen je i zajednički plan. Sukladno odredbi članka 13. Zakona, Vatrogasna zajednica Grada Slavonskoga Broda i Ministarstvo unutarnjih poslova dali su pozitivno mišljenje na Procjenu i Plan.

Nacrti prijedloga akata dostupni su u nastavku ove objave, a komentare je potrebno dostavit na priloženom Obrascu sudjelovanja zainteresirane javnosti na navedenu e-mail adresu.

Po završetku savjetovanja, sve pristigle primjedbe/prijedlozi biti će razmotreni radi izrade izvješća o savjetovanju sa zainteresiranom javnosti, nakon čega će se izraditi konačan prijedlog navedenih akata radi upućivanja u daljnji postupak donošenja. „


Prilozi:

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Otvorena savjetovanja Nacrti prijedloga odluka o donošenju Zajedničke procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Zajedničkog plana zaštite od požara za Grad Slavonski Brod i općine Bukovlje i Gornja Vrba

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.