fbpx
Ispis
Ministre Zmajloviću, uključite nas u delegaciju

Problem onečišćenog zraka za građane Slavonskog Broda iz dana u dan postaje sve teži. No, kao da nije dovoljno što Brođani i Brođanke udišu zrak onečišćen benzenom, lebdećim česticama, ozonom i sumporovodikom. Uz to posljednjih dana svjedoče i alarmantnim izjavama o produženom roku modernizacije rafinerije do 2017.,te potencijalnim novim ulaganjima u petrokemijsku industriju. 
 
Vrijeme je da se stane na kraj ovakvom zlostavljanju Brođanki i Brođana ugrožavanjem njihova zdravlja. Upravo zato Grad Slavonski Brod pozdravlja inicijativu ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića za održavanjem današnjeg sastanka s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem , ministricom prostorno uređenje i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić, te predstavnicima Rafinerije nafte Brod. 
 
Rješenje ovog ekološkog problema može se pronaći, no u taj postupak moraju biti uključeni i građani Slavonskog Broda. Grad Slavonski Brod apelira na ministra zaštite okoliša da involvira lokalnu vlast i građane Slavonskog Broda  u pregovore oko ovog pitanja.
 
Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu je složen međudržavni problem. Ipak, od njegovog što bržeg rješenja najviše interesa imaju sami građani, koji svakodnevno udišu onečišćen zrak.