fbpx
Ispis

IMG 5207

U Velikoj vijećnici Gradske uprave danas je održan 5. sastanak Povjerenstva za praćenje poboljšanja kvalitete zraka na području grada Slavonskog Broda na kojoj su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, član Građanske inicijative za čist zrak Peter Tot- Đerđ, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković, predstavnici Državnog hidrometeorološkog zavoda te načelnik Sektora za zaštitu zraka, tla i mora Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Stipetić.

Na sastanku se razgovaralo o provedenim i budućim aktivnostima Ministarstva u cilju rješavanja problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, statusu izrade Katastra onečišćenja, Akcijskom planu poboljšanja kvalitete zraka za grad Slavonski Brod, a predstavljeno je i Izvješće o kvaliteti zraka za razdoblje od 1. siječnja do 30. studenoga ove godine. Kao niti jučerašnji sastanak na kojem je prisustvovao državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša Ante Čikotić, niti današnji sastanak Povjerenstva nije rezultirao novim informacijama vezanim u problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu i njegovo konkretno rješavanje.

Načelnik Sektora za zaštitu zraka, tla i mora Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Stipetić izrazio je na održanom sastanku svoje nezadovoljstvo i nerazumijevanje zbog stava koji je iznio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, a koji se odnosi na dinamiku provođenja, rezultate te dio aktivnosti projekta "Edukacija i obavješćivanje građana o kvaliteti zraka u Slavonskom Brodu" čiji je nositelj Brodsko-posavska županija, a koji sufinancira Fond za zaštitu okoliša. Kako je istaknuo zamjenik, nelogično je da se, primjerice, dio aktivnosti obavješćivanja javnosti obavlja putem radio postaje iz Okučana, jer je riječ o području na koje Rafinerija nafte Brod nema nikakvog utjecaja. Bez obzira na ovaj projekt, istaknuo je zamjenik gradonačelnika, Grad će kao i do sada samostalno informirati građane o svim relevantnim pitanjima vezanim uz problem zagađenja zraka u Slavonskom Brodu.

 

IMG_5205.JPG IMG_5207.JPG IMG_5211.JPG

IMG_5214.JPG IMG_5215.JPG