fbpx
Ispis

IMG 5481 resizePredsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović danas su boravili u radnom posjetu Slavonskom Brodu u sklopu kojeg su održali sastanak s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Lujićem te predstavnicima Grada, županom Danijelom Marušićem, predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem te predstavnicima Brodsko-posavske županije te sa predstavnicima Građanske inicijative za čist zrak.

Glavna tema održanih sastanaka bili su razvojni projekti za grad i županiju te aktualno pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu. Gradonačelnik Mirko Duspara tako je prilikom današnjeg sastanka s predsjednikom Vlade RH aktualizirao temu Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a razgovaralo se i o projektu izgradnje nove školske zgrade OŠ „Milan Amruš“ te o rješavanju imovinskom pravnih odnosa u smislu realizacije značajnih razvojnih projekata za Slavonski Brod.

Vezano uz trenutno najveći ekološki problem u Hrvatskoj, zagađenje zraka u Slavonskom Brodu, premijer Plenković je izjavio kako Vlada RH ima dužnost pomoći građanima i građankama Slavonskog Broda te da će se po tom pitanju sve poduzeti. Tako je najavljeno kako će Vlada posebno naglasiti Europskoj komisiji važnost rješavanja ovog problema kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, posebno kroz one instrumente koje se odnose na poglavlje zaštite okoliša između EU i BIH, ali da će se rješenje tražiti i putem državnih kompanija Janaf i Plinacro.

IMG_5455_resize.JPG IMG_5461_resize.JPG IMG_5462_resize.JPG

IMG_5468_resize.JPG IMG_5472_resize.JPG IMG_5474_resize.JPG

IMG_5475_resize.JPG IMG_5481_resize.JPG IMG_5483_resize.JPG

IMG_5486_resize.JPG