fbpx
Ispis

NOVA GOSPODARSKA ZONA (pdf)

 

KolonijaGradi se na zemljištu površine 32.764 m2 koje je Generalnim urbanističkim planom grada Slavonskog Broda namijenjeno za izgradnju gospodarskih objekata pretežno industrijske namjene. Lokacija Zone je iznimno povoljna, neposredno uz gradske prometnice, te u neposrednoj blizini auto-ceste, željeznice, riječne luke i graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom. Lokalitet Zone malog gospodarstva uz same granice Slobodne zone Đuro Đaković i Industrijske zone Đuro Đaković također pruža niz pogodnosti za uspješnu poslovnu suradnju gospodarskih subjekata s njihovog područja sa subjektima iz Zone malog gospodarstva. Na podrucju Zone malog gospodarstva prioritetno će moći poslovati poslovni subjekti kojima je osnovna djelatnost proizvodnja gotovih proizvoda ili polu-proizvoda.

 

Potpuno infrastrukturno opremljeno zemljište površine 25.569 m2 (korisna površina za poduzetnike) za koje će se u kratkim rokovima moći ishoditi građevinske i ostale potrebne dozvole, prodavati će se poduzetnicima po iznimno niskim cijenama zemljišta.

 

Uz potpunu komunalnu opremljenost Zona malog gospodarstva će biti spremna prihvatiti 8 do 10 poduzetnika-investitora, a koji bi izgradnjom vlastitih proizvodno-poslovnih objekata materijalizirali svoju poduzetničku inicijativu za jačanjem i razvojem vlastitih obrta ili poduzeća. Izgradnja i aktiviranje Zone malog gospodarstva Kolonija će prijelazno rješenje koje će omogućiti zadovoljavanje iskazanih potreba potencijalnih poduzetnika investitora, i to kroz kraće srednjoročno razdoblje.

 

Faktori privlačenja investitora u Zoni malog gospodarstva Kolonija:

  • Iznimno prihvatljiva cijena zemljišta opremljenog s kompletnom suvremenom infrastrukturom. Vrlo pogodna prometna lokacija Zone malog gospodarstva (blizina cestovnog i željezničkog čvorišta, auto ceste, riječne luke) i dobra povezanost s gradskim prometnicama.
  • Zona je locirana u samom Gradu Slavonski Brod, koji je potencijalno veliko tržište s izuzetnim zemljopisnim položajem. Zona je locirana neposredno pored Slobodne zone Đuro Đaković - Slavonski Brod d.o.o. i Industrijske zone Đuro Đaković, što omogućava ostvarivanje dobre prometne povezanosti i poslovne suradnje s gospodarskim subjektima koji posluju u njima.
  • Izgrađenost kvalitetne i suvremene promet¬ne i komunalne infrastruktura na podrucju Zone malog gospodarstva. Blizina graničnog prijelaza sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom. Dostupnost iskusne i kvalificirane radne snage svih profila u samom Gradu i bližoj okolici.