fbpx
Ispis
Kategorija: Održavanje čistoće

U Naselju Slavonija I  neboderi I i II imaju 8 kontejnera oko kojih su hrpe smeća, jer se po njima kopa. Tražim da dežurni djelatnik Komunalca zadužen za ovaj kvart redovito – svakodnevno čisti oko kontejnera. 

Aleksandar Šapčevski, Slavonija I , neboder II


ODGOVOR:16. veljače 2010.

Na području grada postavljeno je oko 500 kontejnera i to za skupljanje komunalnog otpada i za skupljanje korisnog otpada tzv. „ ZELENI OTOCI“.

Nemar je osnovni razlog nastajanja smeća oko kontejnera a razlozi su sljedeći:

  1. prebiranje po svim kontejnerima tražeći najviše pet ambalažu ( pri tome se izbacuje smeće iz kontejnera, a poslije ne vrati ),
  2. namjerno ostavljanje smeća kraj kontejnera ili slanje djece sa smećem koja ne mogu otvoriti kontejner,
  3. bacanje vrećica sa smećem iz stanova ( balkon, prozor )
  4. namjerno ostavljanje glomaznog otpada kraj kontejnera ( madraci, štednjaci, prozori i sl. ) ne obazirući se na činjenicu da se i takva vrst otpada odvozi dva puta godišnje.

TD Komunalac izvršit će saniranje nastalog problema ne samo u Naselju Slavonija I već i na drugim lokacijama gdje su postavljen kontejneri te uspostaviti stalni nadzor, ali problem ne može sam riješiti.
Sami građani ( prozivajući imenom i prezimenom ili fotografijom one koji prave nered i to slanjem na stranicu SERVIS 48 SATI ) i GRAD, UO za komunalni sustav i komunalno redarstvo mogu pomoći rješavanju ovog problema.

                                                         Tihomil Rečić TD Komunalac