fbpx
Ispis
Kategorija: Održavanje čistoćeStudentski centar nalazi se u Produženoj Svačićevoj bb ,između robne kuće Kaufland i  i Euroinspekta. U tom prolazu  do našeg ulaza u dom, nalazi se jedan dio zelene površine koji smo godinama mi održavali. 

Obzirom da nismo više u mogućnosti održavati navedeni prostor zbog nedostatka kadrova, taj prostor građani Slavonskog Broda pretvorili su u gradski deponij smeća (boce pvc koje ne prihvati Kaufland,jogiji i ostalo razno smeće u velikim vrećama).

Budući da studentski dom u ljetnom periodu služi i za smještaj gostiju, što domaćih što stranih, a dobitnici smo nagrada za najuređeni grad ,molimo  nam  u susret i nađete adekvatno rješenje za čišćenje i održavanje navedenog prostora.

Ravnatelj  Studentskog centra: Drago Vujčić, dipl.iur.

ODGOVOR: 18. veljače 2010.

STUDENTSKI CENTAR nalazi se na k.č.br. 2786/1, 2786/2, 2786/3 i 2786/4 čiji je vlasnik STUDENTSKI CENTAR Slav.Brod, Mesićeva 1, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku.  Trgovina KAUFLAND nalazi se na k.č.br. 2800/13 čiji je vlasnik S. IMMORENT LEASING ALFA d.o.o. Zagreb.  Između STUDENTSKOG CENTRA i KAUFLANDA nalaze se k.č.br. 2800/10, 2787 i 2800/20 čiji je vlasnik SLAVONIJA DI Slav.Brod.

Kako se ovdje radi o privatnim površinama, Grad je uputio dopis vlasniku površine SLAVONIJA DI na kojima se nalazi smeće  da ukloni smeće i sanira prostor.

Tihomil  Rečić, dipl.ing.  Komunalac d.o.o.


Odgovor UO za komunalni sustav: 22. veljače 2010.

Dana 19.02.2010. nadzorom komunalnog redara u svezi prijave ravnatelja Studentskog centra glede deponije smeća  na k.č. br. 2800/10, 2787, 2800/20 ,a čiji je vlasnik Slavonija DI, I.G.Kovačića, Slav.Brod između Studentskog centra i Kauflanda nije zatečena nikakva deponija smeća (boce pvc, jogiji te ostalo smeće) kako se navodi u prijavi ( prilog : fotografije). Komunalni redar će i dalje vršiti nadzor na spomenutoj adresi te ako dođe do odlaganja bilo kakvoga smeća postupiti po odredbama Odluke o komunalnom redu čl.39 stav 1: Vlasnici, odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne i stambene objekte, livade, neizgrađenih građevinskih zemljišta kao i drugih sličnih površina koje su u kontaktu s javnim površinama moraju se održavati na način da trava ne bude viša od 20 cm, uklanjati smeće ,građ.otpad i dr.