fbpx
Ispis
Kategorija: Održavanje čistoće

Problem smetlišta.

Na Mikrorajonu se navečer ne može živjeti od smrada smetlišta. Kada će se riješiti taj problem?

lp

ODGOVOR: 25.9.2018.

Poštovani,

zahvaljujemo Vam na ukazanoj problematici te se nadamo kako će se problem uskoro riješiti čemu će pridonijeti izgradnja i otvaranje Centra za gospodarenje otpadom  Šagulje kod Nove Gradiške na koji će se između ostalog odvoziti i otpad s područja grada Slavonskog Broda.

No, ovim putem želimo Vam ukazati na to da Grad Slavonski Brod poduzima velike napore kako bi se otpad zbrinuo na najbolji mogući način te kako bi našim sugrađanima omogućio i učinkovitije odvajanje otpada. Moramo napomenuti da se otpad na odlagalištu Vijuš –jug u Slavonskom Brodu odlaže na sanitarni način u skladu sa zakonskim odredbama, pravilnicima i okolišnoj dozvoli. Kako bi se smanjila količina otpada koja se odlaže na odlagalište i kako bi se otpad odvojio na mjestu nastanka, Grad je otvorio dva reciklažna dvorišta u koja građani mogu odvesti otpad, osigurani su zeleni otoci u naseljima, građanima su osigurani spremnici i vrećice za određene vrste otpada, a planirana je i nabava dodatnih spremnika i kanti za sve građane, između ostalih i za biootpad, te je u smislu toga potpisan i ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Također, dva puta godišnje provodi se akcija odvoza krupnog otpada za građane i to bez naknade.     

Nadalje, na prostoru odlagališta otpada planirana je izgradnja još jednog reciklažnog dvorišta, sortirnica, kompostana za obradu prikupljenog biootpada te novi prostor za odlaganje otpada na kojemu će se otpad također sanitarno odlagati sukladno svim važećim zakonskim odredbama i to do otvaranja Centra za gospodarenje otpadom Šagulje.

Lijep pozdrav

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša

 Rijesen