fbpx
Ispis
Kategorija: Komunalna infrastruktura (ceste, staze...)

Poštovani,
da li je moguće postavljanje znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja u ulici Ruđera Boškovića? Naime, izgradnjom centra Colloseum i produžene Svačićeve ova cesta što izlazi na ulicu H. Lucića postala je dosta prometna no često se na njoj nalaze parkirana vozila što uvelike ometa kretanje vozila jer se spomenuta vozila nalaze parkirana direktno na prometnoj traci.

ista stvar je i sa dolaskom na Ulicu H. Lucića gdje postoji prometni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja no s dopunskom tablom da se to ne odnosi na stanare, no s obzirom na veću frekvenciju prometa to nije dobro rješenje.
rješenje za ulicu H. Lucića bi bilo asfaltiranje dodatna 2m po cijeloj dužini na istočnoj strani, koja služi kao travnjak i nema nikakvih objekata na njoj, te da se na tom dodatnom asfaltu osiguraju parkirališna mjesta za sve stanare. dakle stanari bi imali gdje parkirati a promet bi tekao bez zaustavljanja i ometanja. hvala

ODGOVOR: 26.5.2015.


Poštovani,
Prometnu signalizaciju i opremu na cestama može se postavljati isključivo prema izrađenom prometnom projektu te uz prethodnu suglasnost nadležne policijske uprave.
Što se tiče ovog slučaja konkretno, u tzv. ulicama s manjim intenzitetom prometa ne preporučuje se zabrana zaustavljanja i parkiranja u ulici, jer parkirana vozila svojim položajem smanjuju brzinu prometovanja vozila (zbog naizmjeničnog propuštanja vozila koja Vam dolaze iz suprotnog smjera). Ukoliko bi se zabranilo parkiranje na ulicama koje nemaju veliko prometno opterećenje, u njima bi istodobno došlo do povećanja brzine prometovanja vozila što može uzrokovati veliku opasnost za pješake i bicikliste.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen