fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Gledam danas kako vozilo "Pauk" prolazi mimo vozila nepropisno parkiranih u ulici Andrije Štampara (kod semafora). Auti su parkirani s obje strane ceste, na nogostupima, na stajalištu za autobus, unatoč postavljenom  znaku zabrane parkiranja (kod Singapur shopa). Zar je momcima u "Pauku" toliko teško zaraditi svoju plaću ili? Nekoliko puta  su se provezli kroz ulicu, i oni i policija, i ništa!?! Tko bi trebao biti dogovoran za takvo nesavjesno i neradničko ponašanje?

Odgovor: 11.10.2011.:
Za rad "pauka" odgovara TD Komunalac koji je obučio kadar koji vozi , upravlja , premješta vozila  i nadzire premještena vozila u svom krugu. Moguće je da je specijalno vozilo "Pauk" prošlo ulicom Andrije Štampara po nekoj od mogućih zadaća, poziva prometnih redara ili poziva djelatnika policije pa je bilo uočeno od strane građana, ali nije na djelatnicima Komunalaca da određuju koja se vozila premještaju nego ista određuju djelatnici MUP-a ili jedinice lokalne samouprave -prometni redari koji sukladno odredbama Zakona o sigurnosti na cestama mogu narediti premještanje nepropisno zaustavljenog ili parkiranog vozila.
Moramo napomenuti da se sva nepropisno parkirana vozila ne premještaju nego samo ona propisana člankom 84. navedenog Zakona (invalidno mjesto, pješački prijelaz, pješačka zona,  pješački otok, pješačka staza-manje od 1 metra između vozila i zgrade, prijelaz ceste preko željezničke/tramvajske pruge,raskrižje, tunel, most ,nadvožnjak ,podvožnjak, vrh ,prijevoja, zavoj, kolni ulaz ,vatrogasni/komunalni prilaz, podzemni /nadzemni hidrant, biciklistička staza/traka, stajalište javnog gradskog prijevoza, zaklanjanje prometnih znakova i uređaja, slobodni prolaz od parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte manji od 3 m ili do suprotnog ruba kolnika 4m). Postavljeni prometni znakovi se odnose na prometnicu, osim znakova koji označavaju staze  (biciklističku /pješačku). Prometni redari će i ubuduće obratiti pozornost na nepravilno parkirana vozila u Štamparevoj ulici te će postupiti sukladno svojim ovlastima.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen.gif