fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani, zanima me da li Gradska uprava ima u planu na nekakav način regulirati promet na krivini u Vinogorskoj ulici ( kod skretanja u ulicu Čaplja ) sa svrhom povećanja sigurnosti. Na navedenoj se lokaciji često dešavaju prometne nesreće, posljednja 26.1. Ulica je jako prometna i vozači ne poštuju ograničenje brzine. Najveći problem je u tome što nije sigurno izaći van i prošetati se, jer su česta izljetanja sa ceste na pješačku stazu po kojoj se svakodnevno igraju mala djeca. Dosta takvih događaja nije niti prijavljeno, jer nesavjesni vozači jednostavno pobjegnu, ako šteta na vozilu nije velika. Apeliram da pod hitno poduzmete mjere fizičkog onemogućavanja prekomjerne brzine postavljanjem "ležećih policajaca", jer prometni znak ograničenja brzine, nekima očito ništa ne znači.

Odgovor: 27.1.2012.:
Vinogorska ulica je kategorizirana kao županijska cesta 4202 i u nadležnosti je Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije koja istu održava te na njoj postavlja signalizaciju i opremu ceste sukladno Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama .
Usporivači prometa su građevinski elementi koji se postavljaju prije zone smirivanja prometa, većinom u stambenim sporednim ulicama u naselju, a u praksi se ne preporuča postavljanje istih na relaciji tranzitnog teretnog prometa i na linijama javnog gradskog prijevoza pitnika, a osobito ne na cestama višega reda kao što su državne i županijske ceste.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Djelomicno_rijes.gif