fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani, zanima me na koji način mislite spriječiti divljanje huligana na motorima cestom prema Poloju. Uočio sam da većina nema na motorima registarske oznake pa pretpostavljam da isti nisu registrirani. Zbog čega se takvo ponašanje tolerira??? Zašto svake godine moramo biti taoci likova koji uznemiravaju građane bukom motora i po danu i po noći???


Odgovor: 06.03.2012.:
Poštovani, u svezi upita na Servis 48 sati koji se odnosi na divljanje motorista, policijski službenici Postaje prometne policije svakodnevno poduzimaju mjere prema prekršajima koje čine motoristi, a osobito s poboljšanjem vremenskih uvjeta, kada se opravdano očekuje veći broj sudionika navedene skupine, posebna pozornost se posvećuje nadzoru vozača mopeda i motocikala.
Sukladno informacijama s terena služba se usmjerava na lokacije na kojima se okuplja navedena skupina vozila, te se vrši pojačani nadzor, pa tako i na cesti prema Poloju.
Sukladno Planu preventivnog djelovanja održavaju se predavanja moto-udrugama kao i kandidatima u auto školama na poštivanje prometnih propisa, te na posljedice u prometnim nesrećama.
Tijekom 2011. godine od strane policijskih službenika PPRP utvrđeno je 417 prekršaja vozača mopeda i motocikala (mopedi 335, motociklisti 82), od čega je 10 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled (9 MOP, 1 MTC), kod kojih je utvrđena tehnička neispravnost te su isključeni iz prometa.
U narednom periodu policijski službenici će pojačano vršiti nadzor vozača mopeda i motocikala.
S poštovanjem,
MUP Policijska uprava Brodsko posavska

U_radu.gif