fbpx
Ispis
Kategorija: Gradski prijevoz

 Borovska ulica ili pitanje: je li  netko vidio kako se  vozi tom ulicom.?Mnogi se zalete od Doma zdravlja  ili od ceste prema Jelasu do križanja s Vukovarskom, bez obzira što se tamo nalazi dječji vrtić Pčelica i Osnovna škola Hugo Badalić. Rijetki  uopće zaustave vozila na pješačkom prijelazu gdje učenici prelaze tu ulicu.Postoji realna opasnost stradavanja djece u toj ulici i smatram da bi hitno trebalo postaviti  "ležeće policajce" kad nikada ne vidim one prave.

ODGOVOR: 2. ožujka 2010.

U Gradskoj upravi smo svjesni da je prometovanje u Borovskoj ulici veliki problem, posebice stoga što se tu nalaze dječji vrtić,osnovna škola i Hitna pomoć. Više puta smo do sada pokušali utjecati na rješavanje toga problema, ali ono je nažalost u nadležnosti Prometne policije i pitanje je upućeno njima.

                                                                 UO za komunalni sustav

 

Odgovor PU brodsko-posavske: 3. ožujka 2010.

Zahvaljujemo na brizi i senzibilnosti građana za sigurno sudjelovanje u prometu učenika Osnovne škole „Hugo Badalić“ te djece i roditelja koji idolaze u dječji vrtić „Pčelica“.

Policijski službenici se u obavljanju poslova nadzora prometa svakodnevno nalaze na području Borovske ulice i poduzimaju zakonom propisane mjere iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.Isto tako možemo konstatirati, da se promet na području jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u skladu s odredbama članka 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uređuje temeljem prometnog projekta uz prethodnu suglasnost MUP-a i jedinice lokalne i područne samouprave, a to bi u konkretnom slučaju bio Grad Slavonski Brod.