fbpx
Ispis
Kategorija: Gradski prijevoz

PITANJE:

Poštovani, budući da sam od 01. srpnja u mirovini, otišla sam do kioska TERZIĆ BUS-a kako bih napravila iskaznicu za besplatni prijevoz i ostala začuđena kad mi je gospođa blagajnica rekla da na besplatan prijevoz imam pravo tek kada navršim 65 godina. Ja, naime, imam 60 godina i ostvarila sam pravo na starosnu mirovinu. Smatrala sam da se besplatan prijevoz daje umirovljenicima kako bi im se materijalno pomoglo zbog dobro poznatih malih mirovina, ali ovdje je logika očito drugačija - nije važno živiš li od mirovine ili ne, važno je da imaš 65 godina.
Može li  ovo netko objasniti ?
Unaprijed zahvaljujem !
Ljiljana Špoljarić
email:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


ODGOVOR: 

Poštovana gospođo Špoljarić,

Slijedom Vašeg upita vezano uz korištenje besplatnog javnog prijevoza za osobe mlađod 65 godina dostavljamo Vam siljedeću informaciju:

Subvencijom javnog gradskog prijevoza osigurano je pravo na besplatan prijevoz osobama starijim od 65 godina, dragovoljnim darovateljima krvi (muškarci s 40 i više darivanja, žene s 25 i više darivanja),  učenicima srednje škole i studentima koji studiraju na području grada Slavonskog Broda.

Dakle, pravo na besplatan javni prijevoz za starije osobe vezan je isključivo uz dob korisnika, a ne uz status umirovljenika. Svjesni smo činjenice da većina umirovljenika u našem gradu ima niska mirovinska primanja, a isto tako i da postoje oni koji, nažalost nisu niti ostavrili pravo na mirovinu. Upravo iz tog razloga ovaj je oblik pomoći određen dobnom granicom od 65 godina, te ga mogu koristiti svi bez obzira da li primaju mirovinu ili ne.

S poštovanjem!

 

Upravni odjel za društvene djelatnosti