fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

IMG 1443 resize

Jučer je u Velikoj vijećnici održan prijem za predstavnike projekta "STEM for life" kojeg provodi Osnovna škola Đuro Pilar u sklopu Erasmus+ programa Europske komisije. U Slavonski Brod tako je došlo 17 nastavnika i ravnatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske, Malte i Italije. Osnovnu školu Đuro Pilar, koja je ugostila nastavnike i ravnatelje, na prijemu je predstavljao ravnatelj škole Igor Nikičić. 

Na prijemu su se gosti iz europskih zemalja upoznali sa Slavonskim Brodom te s projektima koje grad provodi, a koji se tiču održivog razvoja. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić naglasio je da su ovakvi projekti od iznimne važnosti jer su usmjereni na buduće generacije. 

Cilj projekta "STEM for life" je usmjeravanje razmišljanja djece prema održivom razvoju u njihovom životu. Kroz poučavanje znanosti i tehnologije u okviru nastavnog plana i programa, učenici dobivaju alate za bolje razumijevanje održivog razvoja i za primjenu istog u svojoj lokalnoj zajednici. Osim toga, učenici trebaju razmišljati o obnovljivim izvorima te što oni mogu ponuditi za budućnost njihove zemlje. Naglasak u projektu je staviti djecu u ulogu pokretača za napredak. 

IMG_1371_resize.JPG IMG_1373_resize.JPG IMG_1376_resize.JPG

IMG_1402_resize.JPG IMG_1417_resize.JPG IMG_1420_resize.JPG

IMG_1424_resize.JPG IMG_1428_resize.JPG IMG_1436_resize.JPG

IMG_1438_resize.JPG IMG_1443_resize.JPG