fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

gradska uprava cvijece

Grad Slavonski Brod raspisao je još jedan natječaj kako bi se mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja. Naime, Grad je prije dvije godine pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo izgradnje obiteljske kuće. Ponuditelj može biti bračna zajednica, izvanbračna zajednica te samohrani roditelj. Uvjet za prijavu je da ponuditelji ne prelaze dob od 45 godina i da nemaju u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske.

Novim raspisanim natječajem u ponudi je osam površina, od kojih se četiri parcele nalaze u Ulici Joze Martinovića, jedna parcela u Ulici Augustina Kažotića (Naselje Livada) te tri parcele u Dunavskoj ulici (Naselje Kolonija). Površine koje su u ponudi kreću se od 394 do 449 'kvadrata'.

Grad kroz ovaj projekt želi pomoći mladim obiteljima da jednostavnije dođu do prve nekretnine te ih na taj način rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji će imati rok od tri godine za izgradnju kuće.

Cilj projekta je popuniti sva zemljišta s kojima Grad raspolaže u tu svrhu. Mlade obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina. Ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada. Pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Projekt gradskih zemljišta za izgradnju obiteljskih kuća jedna je od demografskih mjera kojom Grad Slavonski Brod nastoji mladim obiteljima omogućiti što bolje uvjete života, zadržati mlade na području grada te privući i mlade iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda.

Svi zainteresirani, koji zadovoljavaju uvjete, sve dodatne informacije mogu pronaći na linku ili mogu kontaktirati Upravni odjel za gospodarstvo na broj telefona 217-039.