fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

mat

Jučer je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda na konferenciji za medije predstavljen projekt Grad za mlade, a najavljeni su i termini priprema za Državnu maturu u organizaciji Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda. 

Naime, Savjet mladih Grada Slavonskog Broda i ove je godine svim učenicima završnih razreda brodskih srednjih škola osigurao besplatne sate priprema za Državnu maturu za tri obvezna predmeta: Hrvatski jezik, Matematika i Engleski jezik. Pripreme u organizaciji Savjeta mladih održavaju se šestu godinu za redom, a ove će se godine održati u maloj dvorani Centra mladih subotama u 6 termina: 22. veljače, 29. veljače, 7. ožujka, 14. ožujka, 28. ožujka i 4. travnja 2020. od 9 do 14 sati. Sukladno interesima maturanata, prva 3 termina (22. i 29. veljače te 7. ožujka) rezervirana su za B razinu iz svih predmeta, a druga tri termina (14. i 28. ožujka te 4. travnja) za A razinu iz svih predmeta. U svakome terminu održavat će se pripreme sljedećim redoslijedom: Matematika od 9 do 10.30 sati; Hrvatski jezik od 10.45 do 12.15 sati te Engleski jezik od 12.30 do 14 sati. Predavači koji će voditi pripreme: Marijana Zarožinski, profesorica matematike, Nikolina Pranjić, profesorica engleskoga jezika i Martina Lukić Đaković, profesorica hrvatskoga jezika. Za pripreme nije potrebna prijava te maturanti prema interesu mogu izabrati termine i predmete na kojima žele prisustvovati.

Osim najave priprema, kao što je već spomenuto, današnja je konferencija bila i dobra prilika za predstavljanje projekta "Grad za mlade" koji je trajao deset mjeseci, a koji je sufinanciran potporom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a nositelj je Grad Slavonski Brod u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti. Cilj je projekta bio utvrditi probleme i potrebe mladih analizom službenih statističkih podataka i uključivanjem lokalnih dionika i pripadnika ciljne skupine te definirati ciljeve, prioritete, mjere i konkretne projektne prijedloge koji će se uvrstiti u strateško-planski dokument Program za mlade Grada Slavonskog Broda kao konačni rezultat svih provedenih aktivnosti. Program za mlade obuhvatio je statističke podatke te analizu stanja područja koji su od interesa za mlade: obrazovanje i mobilnost, zapošljavanje i poduzetništvo, sport i rekreacija, kultura i slobodno vrijeme te volontiranje i participacija mladih u društvenim i političkim procesima. Upitnik koji su izradili članovi Savjeta mladih uz potporu stručnjaka iz partnerske organizacije i uz potporu lokalnih medija ispunilo je 1005 mladih, što čini reprezentativan uzorak populacije mladih s područja grada i okolice. Projekt Grad za mlade uvršten je među pet najboljih primjera dobre prakse na ovogodišnjoj Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih Republike Hrvatske u organizaciji Udruge gradova Republike Hrvatske koja se, na inicijativu Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda, održala u Slavonskom Brodu.

20021911361249_resize.jpg 200219113613640_resize.jpg mat.jpg