fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

IMG 1895 resize 

Mia Čorak Slavenska bila je najveća hrvatska balerina svih vremena i jedna od najutjecajnijih umjetnica svog vremena. Kako njezino ime ne bi otišlo u zaborav, posljednjih 17 godina, 20. veljače, na rođendan hrvatske primabalerine, u Slavonskom Brodu se organiziraju „Dani plesa Mije Čorak Slavenske“.

Ovogodišnji Dani plesa traju od 20. do 26. veljače, a započeli su jučer svečanim polaganjem vijenca na spomen ploču na rodnoj kući poznate hrvatske balerine u Ulici Ante Starčevića, nakon čega je u Kazališno koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke izvelo baletnu predstavu "4 ALLEGRA, 1 ALLEGRETTO i 1 BOLERO".

Večeras, od 19,30 sati Studio za suvremeni ples u koprodukciji sa Zavodom Mirabelka i Zagrebačkim plesnim centrom izvest će plesnu predstavu "CONVERSATION PIECES" u sklopu rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra za 2019. godinu.

Nadalje, u subotu 22. veljače u 18,00 sati, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić u sklopu Projekta „Kulturni centar mladih – Razvoj javnog-civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ izvest će plesnu predstavu za djecu naziva „SLAVUJ“.

U ponedjeljak, 24. veljače u 19,30 sati, posjetitelje očekuje plesna predstava „TRANSFORMERS“ koju izvode Ida Jolić i Marin Lemić, a koja je nastala u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom.

Srijeda, 26. veljače od 17 sati, rezervirana je za smotru školskih plesnih skupina „RADOST POKRETA“, a izvodi ju Udruga školskih plesnih skupina Radost pokreta i Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić.

Osim programa koji će se odvijati u KKD „Ivana Brlić-Mažuranić“ u sklopu Dana plesa u Centru mladih su 21. i 22. veljače organizirane i plesne radionice "PHYSICAL RELEASE II" tehnike za odgojno-obrazovne djelatnike, a voditelj radionice je koreograf Branko Banković.

Sve ostale informacije dostupne su na stranici Kazališno koncertne dvorane.

200220213336179_resize.jpg IMG_1891_resize.JPG IMG_1894_resize.JPG

IMG_1895_resize.JPG IMG_1898_resize.JPG